lørdag 24. september 2011

Meir pussing, festligheter, internett og sånt.

Tirsdag var vi hos Horvei's i fødselsdag. Torsdag var det Pasquale som fylte 59. Vi var bedt (selvsagt?) til begivenheten. Pasquale har ikke mye inneplass så her ble alt arrangert ute.


Naboer, slekt og venner, små og store. Et sted mellom 20 og 25 personer ble det plass til når tre bord ble satt sammen. Vi var de eldste, de yngste var i tre-års alderen. Menyen er som vanlig; kanin og kylling stekt i vedfyrt ovn i lag med poteter og krydder. Deretter panzerotti.
Kanskje en av Vita's spesialiteter. Alt fulgt av vann, brus og hjemmelaget vin.

Til slutt torta; hjemmelaget bløtkake og spumante.

Forøvrig, når vi ankom viste Pasquale fram resultatet av dagens arbeid. De hadde høstet inn vindruene. Vinproduksjonen skulle begynne fredag og han regnet med at det ble 17-18 kvintaler i år. (en kvintal er 100 liter) Du kan ikke drikke alt det, påstod jeg. Pasquale, som har diabetes var enig i det, men det ble jo mye å gi bort til venner og kjente. Vi håper at vi ikke får mye av den vinen. Naturlig gjæret og en smule sur er ikke akkurat vår smak. Men, i godt selskap og godt avkjølt går det an.

En av ungdommene (ca 30) spurte meg om jeg kunne vise gjestene "gluge" på Martino's PC. Han var så imponert over Google-maps at han ønsket å få vist bilder fra gata der han bodde og der svigerfars røde gamle bil stod parkert. En annen av gjestene stakk hjem etter sin egen PC for å få hjelp av en "fagmann" med å få groveshark.com installert og demonstrert. Kunnskapen er ikke alltid like imponerende. *

Fredag morgen slo jeg til med full dose leddgiktmedisin. Av to grunner. For det første har vi hatt væromslag til mer kaldere og fuktigere klima. Nesten som en normal norsk sommerdag med 23-25 grader. I tillegg ville jeg pusse litt mer mur. Denne gang på baksiden av murene i innkjørselen. Det ble bra!!!

Nå har jeg bare 25 kilo puss (tørr) igjen. Jeg må nok kjøpe to-tre sekker til for å få alt slik som vi vil ha det før vi drar tilbake til Norge. Det blir spennende å komme tilbake neste år og se hvordan murene har blitt etter en vinter med regn og kjølig vær. Kalking har ikke alltid gitt godt resultat så dermed blir dette ekstra spennende.

Lørdag kom Raffaele og spurte om vi ville ha fikset cisternen (overbygget) Raffaele er sønn av Pasquale og Vita, er gift og har en liten datter, Federica på snart tre år. Han arbeider normalt i en betongvarefabrikk i nærheten, men på grunn av finanskrisen er det lite arbeid og da blir han permittert. Derfor kom spørsmålet om han kunne få litt arbeid hos oss.  Og det kunne han. Han begynner å rive det gamle overbygget allerede søndag morgen. Så får vi se etterhvert hvordan det blir.
Det er i alle fall sikkert at det må ha vært en tung gang for Raffaele å spørre etter arbeid.

Lørdag kveld hadde vi invitert Fara og Francesco. Fara hadde vi lovet tidligere å lage norske kjøttkaker i lag. Det ble til slutt et kongemåltid. Laks og eggerøre som forrett, kjøttkaker til hovedrett og tilslørte bondepiker til dessert. Vi ble stappmette alle sammen. Fara har tidligere fått ett av våre hjemmebakte brød. Nå ville hun ha oppskriften. Ikke bare for egen del, men også til søsteren som hadde fått smaksprøve. Kjekt å kunne hjelpe.
Både med det som er gratis og med det som koster penger.

Det er alltid et lite minus med å invitere Fara og Francesco. De har alltid med seg gaver. Denne gang noe vi ikke kan fortelle om, det blir gaver til barn i Norge. Men de hadde også med seg en terte og blomster. Vi vet at de er slik, og vi er takknemlige,  men allikevel blir det for oss, så altfor meget.

Kjære gode venner, Fara og Francesco, vi vet at dere leser bloggen. Tusen takk, men neste gang..... Det er dere vi ønsker velkomne og setter pris på. Gaver er ikke nødvendige.


*
Internett er en rar historie her i Italia. Vi har skiftet leverandør til en som leverer større hastighet. Det "gamle" selskapet svarer ikke på mail, men etter noen purringer i løpet av en måneds tid forsto de at jeg ville si opp abonnementet.  Det var ikke lett. De forlangte skriftlig meddelelse sendt rekommandert i posten! Et firma som lever av å levere internett klarer ikke å svare på mail men ønsker at kundene bruker posten! Jeg forsøkte å skrive oppsigelse og sende scannet til firmaet, men da ble filen så stor at det kom tilbakemelding om at mottakers innboks var full. Velkommen til det 21. århundre.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere