lørdag 2. mai 2009

2. mai 2009


Lørdag og markedsdag i Ceglie.  I dag kjøpte vi artisjokker for å prøve en ny oppskrift. Dette er ikke slike artisjokker vi får kjøpt i Norge, men mye mindre og avlange. Først skar vi av stilken og litt inn, deretter toppen. Da hadde vi igjen ca 3-4 cm med artisjokk, som så ble delt i fire. Disse ble så kokt (ikke stekt) i ekstra virgin olivenolje, tilsatt saften av 1 liten sitron og litt salt, i 15-20 minutt. Til slutt strødde vi over hakka persille, fra egen hage. 
I mellomtiden ble grillen tent og et aluminiumsfat med poteter, fennikel, løk, hvitløk, cuzzhini, og paprika, satt over grillen.  Etterhvert ble to nakkekoteletter også lagt på.  Det hele ble servert med syltet løk, egenavla salat og god drikke. 
Jo, livet er ganske bra.
I går kveld dro vi også til Ceglie, Sofie ville spise frityrstekt blekksprut. Men, første mai feires her også og det var ikke mulig å få bord.  Vi måtte bare dra hjem igjen med uforettet sak.  Men det kommer flere dager.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

SLUTT

 Så er eventyret over.  Etter at paret fra Belgia trakk seg fra handelen satte megler i gang igjen.  Vi ba ham sette opp prisen til 110.000,...