tirsdag 8. februar 2011

39 dager

39 dager er det igjen til vi setter kursen tilbake til vårt paradis, våre venner og gode naboer.  
Jeg gleder meg spesielt til å få kroppen i gear og kunne være mer ute og arbeide. Det blir sikkert mye som må gjøres straks etter ankomst.  Kanskje kan vi ta opp nypoteter, kanskje kan vi høste bønner og salat som ble sådd i oktober i fjor.  Men sikkert må nok både rydningsag og plenklipper i aksjon nokså raskt. Det er om vinteren at graset gror i Puglia.  


Men første prosjekt blir å kjøpe bil. Ikke ny, men to-tre år gammel bruktbil. Etter hjemturen i egen bil i høst, ga kroppen tydelig beskjed om at den ikke lenger fant seg i slik mishandling. 
Nå leses bilannonser på nettet daglig og det er hyggelig lesning. Ikke minst prismessig er det stor forskjell fra Norge og Italia.  Bruktbil i Italia koster ned mot tredjeparten av det en tilsvarende bil koster i Norge.  Og bruktbiler selges med ett års garanti. Har du lyst å se selv kan du gjøre det her
Forsikring er ikke billig, men overkommelig også sett med norske øyne.
Det blir spennende og vi har blitt lovet hjelp fra venner med både kjøpet, prutingen og tegning av forsikring. 


I vinter har vi hatt personlig språkopplæring i hjemmet. Vi føler at vi forstår mye mer nå enn før, og kan nok snakke mer, selv om snakkingen nok sitter litt lengre inne.  Øvelse gjør mester og etterhvert kan vi håpe på å gli enda bedre inn i lokalmiljøet.  Tusen takk til William som bruker sin fritid på oss gamlinger. Skulle du være interessert i italiensk språkopplæring på privatbasis i Stavangerområdet så formidler vi kontakt.


Vi opplever flere ganger å få tilbakemeldinger på vår blogging. Vi får mail med spørsmål som vi besvarer etter beste evne. Har du spørsmål eller noe du lurer på, bare ta kontakt. Det er bare kjekt.
Denne bloggposten får ingen bilder. Det skal ikke gjenta seg når vi blogger fra Puglia.


Forresten, vi kommer hjemom en tur i sommer. Anja skal gifte seg og det er en begivenhet som vi vil delta på. 
Dessuten har vi disse rare reglene fra NAV som stryker oss som medlemmer i folketrygden dersom man er i utlandet over et halvt år. (Brundtlandeffekten) Man kan være frivillig medlem, men det koster 9,1% av bruttoinntekten! Men selv om man er borte lenger enn 180 dager og strykes som medlem i Folketrygden må man fortsatt betale for medlemskapet via skatteseddelen. Forstå det den som kan.

1 kommentar:

  1. Hei Livar. !!. Må si at det var veldig interessant å lese historien om "Italiafareren." Det var så givende og interessant at eg nesten ikke greidde å rive meg fra. Fikk noen tårer i øyekroken av din fortelling av lokalbefolkningen og de veldig gjestfrie og imøtekommende naboene. Vi har noe å lære på det området. Dessuten var det veldig fine bilder (du er fotoproff). Det er tydelig at du har funnet ditt "paradis på jord", perle eller hva du velger å kalle det.

    Oddvar J. H.

    SvarSlett

SLUTT

 Så er eventyret over.  Etter at paret fra Belgia trakk seg fra handelen satte megler i gang igjen.  Vi ba ham sette opp prisen til 110.000,...