torsdag 27. september 2018

Nu siste reis meg forestår.....

I alle fall for i år. 
Å ha hus og hytte betyr at det må taes vare på. Ikke minst må vinteren forberedes slik at eiendommen ikke forringes av kulde, regn og i noen tilfeller, frost og snø.

På dette området er det ikke forskjell på å ha en eiendom i Italia, Spania, Ogna eller Gol. 
  
Når det gjelder Villa Serena er det uteområdet som krever mest. Vanningsanlegg både kan og bør fjernes. Vinteren så langt øst i Middelhavet kan by på værmessige utfordringer. Frost kan forekomme og da kan vanningsanlegg bli ødelagt. Å ha planter i potter og kar om sommeren krever vanning så hvis vi ikke er der, er automatisk vanning helt avgjørende.  Og det har virket. Canna'ene har hatt det bra. 

Men de er avblomstret nå.

Vi har et par eksemplar av arten hjemme i Norge også. Kjøpte de på billigsalg i Hillevåg. Kanskje blomstrer de neste år. Den som lever og har helsen får se. 

De planter som ikke har fått "kunstig" vanning har nøyd med det som har kommet naturlig. Og ut fra resultatet har det kommet rikelig. 

Vi har plantet et par wisteria (blåregn) for flere år siden. De har blomstret villig i store mengder. De er også avblomstret forlengst. Men de tror at gresset er grønnere på andre siden, eller at om de sender ut rennninger, så blir det bra til slutt. 
I dette tilfellet tar de feil. Renningene blir kuttet i lag med alle andre skudd på utflukt. 
Det hjelper ikke at de tror at bare de kommer inn i huset er alle sorger slukket.  
Det blir mye beskjæring i løpet av oppholdet i høst. 

Det har vært væromslag. Forrige uke var det over tretti grader. Denne uken har det ikke vært over tjue.  Mye vind, rett og slett utrivelig. Fredag ventes bedre forhold med lite vind og 25 grader.  Det blir sannsynligvis fint nok til å sitte ute og spise bacalao i lag med venner.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

SLUTT

 Så er eventyret over.  Etter at paret fra Belgia trakk seg fra handelen satte megler i gang igjen.  Vi ba ham sette opp prisen til 110.000,...