torsdag 1. august 2019

Alltid travelt

Det er alltid travelt å komme til Villa Serena når man har vært borte en tid. 
På kjøkkenet har vi et Metod-skap som vi kjøpte på IKEA i sin tid. Det er høyt og dominerende og i tillegg er det ikke av den høyeste kvalitet.  Fyller man litt for mye i det, buler sidene slik at hyllene nesten faller ned. 
Derfor har vi vært på leting etter noe annet. Og funnet et skap på Conforama i Fasano.  Ulempen er at det er på salg og salget sluttet 31. juli, første dag jeg er der. 

Det går an å kjøpe det usett, men det våger jeg ikke. Jeg må se det først, dermed er en tur dit første prioritet.  Tross problemer første dag, kom skapet i hus. Men, det er flatpakket. På bruksanvisningen står det at to mann bruker halvannen time på montering. Jeg har ikke montert det. 

Men jeg tømte det gamle skapet. Og har ikke nye nytt å sette det inn i.

Det er forsåvidt et lite problem. Det kommer mange yngre spreke folk i hus neste uke og de må vel ha noe å gjøre for å fordrive tiden. 
Et større problem var vannpumpen som hadde sagt takk for seg. 30 grader på dagtid er ikke akkurat den tiden på året vi liker at vann blir mangelvare. 
Argese i Villa Castelli ble konsultert og skulle stille opp og montere ny pumpe på onsdag ettermiddag.  Ettermiddag kan være så mangt, her i Italia er det vanskelig med tidspunkter. Han kom i alle fall, prøvde med reparasjon, men det var forgjeves. Det skal de ha, italienerne, de forsøker å gjøre det så rimelig som mulig for kunden.


Ny pumpe ble installert og fungerte greit. Men fra pumpen til hovedinntaket til huset er det halvannen meter med fleksibel slange som var gjennomrustet. 
Han hadde slange, men feil dimensjon. Så han dro hjem for å finne rett slange. 

Når rett slange, som forøvrig ble et rør var på plass, var det tid for testing. Da viste det seg at sugeslangen også lakk. Gjennom veggen og gulvet var den isolert med fugeskum. Det var ikke en god ide. Det tok mye arbeid og svette før røret kunne dras et stykke opp. Så kunne slangen kappes og biten med hull i kasseres. Han kommer igjen om noen dager og skifter hele slangen. Akkurat nå var både han og jeg utslitt. 
Mens det hele pågikk satt denne lille og fulgte med.

Jeg måtte også avgårde og betale Giuseppe for en glimrende jobb med kalking av hus og murer. Litt småpirk er der å sette fingeren på, men stort sett har leveransen oversteget forventningene ganske grundig.  Jeg hadde med en halv side røykelaks fra Janas i Stavanger for å vise vår takknemlighet. Da måtte det på italiensk vis gjenytelse til. Hjemmelaget spekepølse ligger her nå og venter  på å bli spist. 
Nå gjenstår høytrykksspyling av gårdsrom for å fjerne støv og graps etter tre måneder med fravær. 


1 kommentar:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett

SLUTT

 Så er eventyret over.  Etter at paret fra Belgia trakk seg fra handelen satte megler i gang igjen.  Vi ba ham sette opp prisen til 110.000,...