tirsdag 13. august 2019

Festen er slutt.

11. august 1949 kom jeg til verden i soverommet i Dubland. Det skal ikke mye regnekunnskap til for å finne ut at nå er en milepel oppnådd og forbi. 
Som en passe markering av 70-års dagen inviterte jeg mine døtre; Anja, Silje og Lisa,  Anjas ektefelle Borger, Siljes samboer Tom, deres to døtre Anna og Maren og Lisas sønn Lucas på tur til Puglia. 
Jeg har ikke mulighet til å innlosjere alle, så derfor ble barnebarna med deres foreldre innlosjert i Trullo Mandorlo,
900 meter fra vårt hus, mens Anja og Borger bodde i lag med meg i Villa Serena. Det var midt i blinken for de minste når det var "badeseng" som Maren på 3 fortalte at de hadde. 

De hadde rikelig tid til å besøke morfar også, ikke minst var det fasinerende med alle slags ukjente insekter som fantes i området. 



Antipasti hos Osteria Pugliese er en gjenganger når vi har besøk. Silje hadde på forhånd nektet å spise "Calamare fritte", men ble fristet til et forsøk. 10 av 10 mulige poeng var dommen. Anna viste også tydelig hva hun mente om maten der.

Det er mange opplevelser som er verdt å ta med seg når man besøker området. I august hvert år er det Ceglie Food festival som også i år ble en interessant opplevelse. Det samme med konserter som avholdes på Piazza Plebicito i Ceglie Messapica. Det skjer noe hver kveld og nå var det Morcheeba Band som spilte på mandagskvelden.  Gratis adgang er selvsagt i Ceglie. 
(vi er der, øverst til høyre)



Men, de var her for å feire. Anna hadde tegnet;



Folk var innbudt, men dessverre, en av våre beste venner måtte melde avbud av helsemessige årsaker.  De som kom, koste seg imidlertid. 


Kaken var det vår utmerkede vaskehjelp, Antonella Casale som stod for. 

I mellomtiden koste de små seg med å lage telt under et par håndkle. De trenger ikke alltid så mye for å ha det kjekt. 


Og ja, det har blitt forandringer på villa Serena. Utelyset fra Jula har kommet på plass, selv om det nok må skiftes til noe svakere pærer, ser det ut til å ha blitt midt i blinken.  Litt rart for en nordmann å jobbe med stoffkledte ledninger og koblingsbokser i porselen.
 

Det skal bli pent til slutt. 

1 kommentar:

SLUTT

 Så er eventyret over.  Etter at paret fra Belgia trakk seg fra handelen satte megler i gang igjen.  Vi ba ham sette opp prisen til 110.000,...