torsdag 29. august 2019

Spetaccolo.

Det er en pizzabaker i Ceglie som i har vært og spist på mange ganger. God pizza og rimelige priser. La Capricciosa da Roberto 
setter også pris på vært nærvær og når vi sender skryt via Whatsapp kommer det opp som innlegg på hans Facebookside.


Forleden annonserte de at onsdag skulle det være arrangement i gata. Pizzica - den typiske musikken og dansen for området. 

Dessverre hadde jeg kun mobiltelefon til å ta opp video med,

 men heldigvis finnes det programmer som kan forbedre videoen noe i ettertid. 


God mat og kjekk underholdning gjør opplevelsen større.  At jeg kjenner og blir gjenkjent av orkesteret gjør det bare kjekkere. 


Apropos mat. Vi spiser helt annerledes her i Puglia enn vi gjør hjemme i Norge. Etter selskapet den 11. august var det mye rester tilbake og det havnet i fryseskapet. Nå blir det til gode luncher eller middager nesten hver dag.  Sofie har i tillegg kjøpt inn peperoni dolce og tomater. Disse blir kokt i olje i en gryte, skiver av aubergine (Melanzane) blir smurt med olje og griljermel og havnet i stekeovnen. Der havnet også stekte grønnsaker og polpette (rester). Oljen er fra øverste hylle, det er bare snakk om extra virgin olivenolje til alt bortsett fra frityr. 


La vita e bello. Ogni giorno.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

SLUTT

 Så er eventyret over.  Etter at paret fra Belgia trakk seg fra handelen satte megler i gang igjen.  Vi ba ham sette opp prisen til 110.000,...