tirsdag 6. april 2021

Vi skal tilbake!

 Vi skal tilbake!

Vi har tatt sjansen og kjøpt billetter.  KLM har i annonser lovet at hvis man ombestemmer seg fram til dagen før avreise, kan man få refundert billettene eller brukt dem ved en senere anledning.


Dette løftet samt lav pris gjorde at fristelsen ble for stor til å la være. 

Reisetiden er også bra og dermed var valget lett. I alle fall for Livar.  Som mange vet, så har Sofie noen utfordringer når det gjelder helse. Det gjør at hun tåler varme dårligere enn før. For Livar er det omvendt. Varme gjør, om ikke underverker, så i alle fall livet lettere. 

Derfor har vi valgt en delt løsning. 

Livar drar alene den 17. august og returnerer den 11. september.  Så drar vi begge tilbake den 14. september og blir til den 19. oktober. 

20. til 30. august kommer Lisa og Hans på "arbeidsferie". 

På grunn av Covid har vi ikke kunne være der på en ordentlig og normal måte siden 2019. Det har hverken hus eller eiendom forøvrig hatt godt av.  Huset bør ha en omgang med kalkkosten og det igjen krever smidighet og ungdommelighet som ikke vi er i besittelse av lenger.  Det blir derfor rimeligere å betale billetter for gratis hjelp fra Norge enn det er å få lokale til å gjøre jobben. (Vi har hjulpet mange italienere på andre måter i året som har gått)

Ikke at de lokale ikke trenger penger. Det gjør de og det skal de få, og det har de fått. Vi har prosjekter som det kreves profesjonelle krefter til. Bl. annet må vi ha elektriker til å trekke nye ledninger fra huset og ut til vannpumpen.  Vi har en god elektriker til å gjøre jobben, problemet kan bli at når jeg kommer er "ferragosta" startet.

Ferragosta er er ordning fra keiser Augustus tid.


Da fikk slavene et par dager fri fra 15. august hvert år, dermed ble tradisjonen født. Problemet for oss er at "alt" stenger ned. Det blir som fellesferien i Norge for flere år siden, bare i større potens.


Tomten bak huset må harves. Det er lovregulert i området for å unngå at grasbranner ikke spres seg over eiendommen. Hvordan det skal løses i år var et problem som det må finnes ut av. Loven sier at det må gjøres i løpet av april hvert år, men når ikke engang våre naboer som kun har feriehus der og bor 15 km derfra ikke har lov å dra til huset, kan det by på problemer. De som harver har vi ikke mulighet til å nå på mail. SMS responderer de ikke på. Men italienerne bruker Whatsapp og der fikk vi napp. Nå blir det harving innenfor lovverket og betaling skjer i august.  Det er godt å ha gode venner og kontakter.  

Sempre problemi - sempre soluzioni.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg gikk en tur på stien......

 Bare det at det slett ikke var noen sti, og skogen var ikke stor nok til å kalles skog.   Men, jeg gikk i alle fall en tur i bakhagen på gr...