torsdag 21. oktober 2021

Hjemme igjen.

 Det ble slutt på oppholdet her. 

Livar kom 17, august, dro tilbake 11. september og reiste tilbake i lag med Sofie den 14. sept. Vi har hatt gode dager når vi ser tilbake på oppholdet. 

Vi har hatt samling med de nordmennene som bor i nærheten. Både med langbord og bacalao og "stikk innom" besøk. Alltid kjekt begge deler.

En dag vi satt ute begynte vi å snakke om veggflisene vi hadde satt opp. Men først da oppdaget vi at de var borte. Noen hadde tatt seg bryet med å fjerne dem.  Vi får bare håpe at de får like stor glede av dem som vi har hatt.  Det kommer nok opp nye etterhvert, men da limt fast på en plate som kan tas inn før vi drar herfra. 

Vi har hatt godt klima i denne perioden. Noen dager for varmt, andre dager for vått. Det var problemet mens Lisa og Hans var her på arbeidsferie. 

Etter at Sofie kom, har det vært mer levelig, bortsett fra siste dagene. Værmeldingene har vist særdeles negativ utsikt, Mye torden, regn og lave temperaturer. En av tre har slått til. Temperaturene har vært lavere enn normalt. Regn; i løpet av de siste halve året har det kanskje kommet det som vi i Norge kaller rotbløyte. Det er hvis vi legger all nedbør sammen  for hele kommunen.  Det rare er at det er så lokalt.  Søndag 10. dro vi på biltur og i Ceglie, ca 7 km fra vårt hus, rant det bekker gjennom gatene. Når vi kom hjem sjekket jeg måleren om kvelden og den viste at de siste 24 timer hadde vi fått 7 mm.

I løpet av tiden vi har vært her har vi oppdaget at det finnes andre nordboere i området. To-tre kilometer fra oss er det en dansk vestjyde som har slått rot i lag med sin polske samboer. Det er alltid kjekt med nye bekjentskaper, ikke minst når vi snakker omtrent samme språk. Hans samboer er særdeles interessert i planter og vi fikk avleggere i fleng og kunne kvittere med både nespole og kastanjetre som gjengjeld. 

19. oktober dro vi tilbake til Norge.  Mer om det siden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Corona

Vi vet alle sammen at Italia ble hardt rammet av Covid19.  Vi vet også at vi i Norge har sluppet rimelig greit fra pandemien. Allikevel ser ...