lørdag 26. mars 2022

Avgårde igjen

 Så nærmer det seg avreise for første tur i 2022.  Billetter er selvsagt bestilt for alle turer i år.  Og vi har bestilt i god tid, noe som har vist seg å være lurt. 

Hvis vi skulle bestilt samme billetter i dag, hadde de vært 85% dyrere. 

Noe av dette skyldes Putins angrep på Ukraina. Drivstoffpriser har skutt i været og det er færre reisende.

En annen ting som Putin har drevet med er å hindre folk i Ukraina og Russland i å få tak i informasjon fra nyhetskilder utenfra.  Mange, både russere og ukrainere har hatt internett via satellitt. 


Siden vårt hus i Italia ligger på landet har internett via satellitt vært beste løsning. 

Men, Putins folk har nå hacket programvaren i satellitten og dermed har vi ikke lenger internett der.  Alle kunder må få nytt modem tilsendt og det tar tid. Heldigvis har vi venner som kan stå som mottakere av nytt modem når den tid kommer. Vi kan bare håpe at det skjer rimelig raskt. 

Uten internett kan vi heller ikke følge med på kameraovervåkningen som vi har installert. 

Den siste video vi har tatt vare på er når vaktmannen vår kom innom og fjernet spindelvev foran kameraet. 

Uansett, det gledes til årets første tur.  Denne gangen blir det uten Sofie, det må ordnes en del før hun kan stikke nasen sørover.  Jeg blir bare i drøyt tre uker, så bærer det hjemover for å feire Lucas sin konfirmasjon før vi begge drar til Villa Serena den 10. mai. 

Jeg får besøk av Anja de siste ti dager av oppholdet. Da får hun bli med på påskefeiring og den matorgie som det medfører. Jeg har innhentet menyer fra flere restauranter og legger ved det dyreste alternativet;

Det kan fort bli bra.  


Det er også bra at vi har gode venner i området.  Giuseppe Bellanova har jobbet med å sette opp gjerdet for oss. Han lar vår bil stå trygt parkert hjemme hos seg mens vi er i Norge. Og vi blir hentet på flyplassen når vi kommer. 

En annen Giuseppe, denne  med etternavn Filomeno, jobber i vaktselskapet. Han stiller også opp og løser småproblemer innendørs siden han har nøkler til hus og kode til alarm.  Skulle vi behøve noe sendt til oss, låner vi hans adresse og han tar vare på tingene til vi kan hente dem. 

Slike venner er gull verdt. 





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

SLUTT

 Så er eventyret over.  Etter at paret fra Belgia trakk seg fra handelen satte megler i gang igjen.  Vi ba ham sette opp prisen til 110.000,...