fredag 1. april 2022

Alene hjemme

 Jeg er alene her. 

Internett fungerte ikke ved ankomst, men vi har en god nabo som både snakker engelsk og er villig til å hjelpe. Han bruker selv WIFI Multimedia som har endret seg de senere år.  Jeg fikk låne hans pålogging for å sjekke og det virket bra. Men jeg ble bedt om å kun bruke det om kveldene. 

Men siden han var fornøyd og hadde brukt selskapet i mange år, tok jeg sjansen og gikk for opplegget. Allerede dagen etter var en mekaniker på plass og installerte antenne og etter en halv time var internett på plass.

Firmaet har kontor i Ceglie så hvis det er problemer kan det nåes lokalt.  Vi har vært kunder hos firmaet før (2011) og da var kontoret i Locorotondo, ca 15-20 km herfra. En gang vi fikk problemer dro vi dit og oppdaget at kontoret var stengt og eneste mulighet var å dra til Lecce, 10 mil hver vei.  De har etterhvert forstått at kundeservice er viktig.

Uansett - det virker. Det er jeg glad for. Ikke minst fordi selskapet er italiensk og dermed innen EU. Da kan vi se norsk TV via Altibox som vi ikke kunne se via satellitt som fant at vi var kunder i et britisk selskap utenfor EU.

Jeg er ikke god på huslig renhold.  Det gjelder nok de fleste menn, renhold , eller mangel på sådan, later til å være en evig kilde til kritikk fra den andre halvdel. (correct me if i am wrong)

Derfor har jeg bedt om hjelp, denne gang fra vaktmann Giuseppe hos Cosmopol. Fredag formiddag kom han i lag med Dora Trilly Muscato som tilbyd seg å vaske både høyt og lavt. Prisen er særdeles overkommelig og allerede om en uke skal jobben være gjort. I alle fall for første gang.

Kort tid etter kontakt var opprettet kom det venneforespørsel på Facebook. Det viser seg at både hun og ektefellen har mange felles venner med meg.  (jeg svarer ja til alle italienere som sender forespørsel)

Puglia er fantastisk når det gjelder hvordan vi mottas.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Helbom United.

  Jeg har tidligere skrevet om at jeg ville ha en korallbusk. De er vakre og ville pryde innkjørselen hos oss.  Jeg har kontaktet et par pla...