onsdag 19. august 2020

En liten snartur


 Ingen ting er helt normalt i år.  Covid 19 har gjort at vi ikke har kunnet benytte våre bestilte reiser.  Vi skulle vært her i påsken, vi skulle ha vært en snartur i begynnelsen av juni og vi skulle dratt i slutten av august.

I stedet ble det en tur med bilen i april / mai og en liten snartur fra 11. til 20. august i lag med Lisa og Hans.  

Det første som skjedde etter ankomst var at kjøleskapet hadde sluttet å fungere.  Forsåvidt forventet siden det er minst femten år gammelt og har slitt med å holde temperaturen lav nok et par år.Men, det gamle skapet var mindre enn de som selges nå så det krevdes stor innsats med fjerning av veggplater. Til slutt var alt på plass og vi kunne konstatere at det virket som det skulle og i tillegg ble det lysere på kjøkkenet. 

På forhånd hadde jeg bestilt ny plenklipper, kompressor og motorsag hos ManoMano.  De skulle leveres hos vår venn G. Filomeno, men motorsagen var ikke ankommet. De to andre tingene kunne hentes som avtalt. 

Pelletsovn var bestilt hos Leroy Merlin og utleveringen derfra gikk greit, men sakte.  Jeg hadde også bestilt en trillebår, men den hadde de ikke inne og beløpet ble refundert umiddelbart. 


Det har vært varmt. Derfor er det godt at Lisa hadde planer om shopping av sko og klær.  Det er for tiden utsalg hos klesbutikkene så tur til kjølige kjøpesentre var populært. Det ble i alle fall kjøpt vesker til "den store gullmedalje"

Vi tok også en til til Castel del Monte. Et slott bygget av Keiser Frederic II i perioden mellom 1240 og 1250.  Uheldigvis hadde vi ikke oppdaget at det kun solgtes billetter online så vi kom ikke inn. Men det er stilig utenfra også.

I Ceglie opplever vi av og til at det luftes helgener. I år ble det ingen bæring av San Rocco, byens skytshelgen. Han skal være spesielt god beskytter mot pesten. Men Corona har han lite virkning på.  I år sto statuen i kirkedøren og folk satt og sto utendørs med nødvendig avstand. 


Vi har spist god mat under oppholdet. Gått til "gamle" venner og bekjente. I varierende prisklasser.  På en trattoria i Ceglie fikk jeg beskjed om å åpne lommeboken. Sjefen forsynte seg selv med € 20 og sa takk for ikveld. (Takk til Giuseppe og Federica)


Vi har også benyttet anledningen til et besøk på Rådhuset i Martina Franca. Palazzo Ducale som er oppført i 1668. Nydelig bygg i barokkstil. Golv, vegger og tak var dekorert og nydelig ivaretatt. 


Hjemme i Villa Serena har vi hatt problem med elektrisitetsanlegget. Det er ikke akkurat profesjonelt utført og utbygget, derfor fikk vi tak i elektriker Gianpiero Suma som skulle løse problemet med krypestrøm. Denne omgang ble muren og utelysene som ble prioritert. Det ble hugget hull i blokkene slik at det kunne strekkes rør til kablene.  Nå er det endelig profesjonelt og bra utført. 


Nå er det bare hjemreisen som gjenstår.  Uheldigvis har Nederland blitt "rødt" så det blir testing og karantene etter hjemkomst.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Mens vi venter...på det siste blogginnlegg, kommer det et lite "mellomreferat"

  Mitt eldste barnebarn; Lucas var konfirmant i vår. Det ga grunnlag for å ta ham med på det som i gamle dager ble kalt "dannelsesreise...