lørdag 30. januar 2021

Det ser "spøkje ud"

 Det ser dårlig ut med mulighetene for italiatur på en stund. 


Covid19 er en gjenstridig besøkende og vanskelig å bli kvitt. Vaksinen lar vente på seg for både oss og for italienerne og det betyr nedstengt.  

Vi liker det ikke, men det er ikke noe som vi kan gjøre noe med. Bortsett fra å bekymre oss for alle plantene i potter og kar. De vil nok ikke overleve sommeren uten kunstig vanning. 

Vi kommer til å savne cannaplantene mest. De er gamle og godt etablerte. Vi får bare håpe og tro at de overlever tørken og kan livne til når de en gang får vann igjen.  Normalt har vi dryppvanning på dem om sommeren, men det er i det blå for kommende sommer. 

Vi har også et nyplantet judastre. Vi fikk hjelp til vanning utover høsten, så der er det bare å håpe. Det står i alle fall i jord så sjansen er noe bedre for overlevelse.


Bildet er tatt av "vannehjelpen" i slutten av september så vi anser sjansene for gode til at vi en gang kan se det som voksent eksemplar. Eller i alle fall med blomster lenger oppe på treet. 

Det kan nok hende at vi blir for gamle til å se det i all sin prakt slik som det som står et par hundre meter fra Villa Serena.


Det er håp om en tur senere i år. I alle fall hvis spådommene fra FHI slår til og hvis Italia åpner for oss.


Vi er rimelig leie av å sitte i en leilighet og ikke kunne omgås slekt og venner. Det er vel forsåvidt de fleste av oss. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Mens vi venter...på det siste blogginnlegg

 Mens vi venter...på det siste blogginnlegg kan vi jo fortelle litt om andre ting som skjer. En ukes tid før vi skulle dra tilbake, oppdaget...