lørdag 23. oktober 2021

Reisen

 Å reise med fly etter Corona er litt utfordrende på grunn av at flere ruter er innstilt. Derfor tar reisene lenger tid. 

En annen utfordring er at ruten mellom Roma og Brindisi har vært betjent av Alitalia. Dette selskapet er konkurs og overtatt at transportministeriet i Italia. Samme fly, men antall ansatte er redusert fra ca 10.000 til ca 2.800. 

Når vi bestilte billetter i februar for turen i september skulle vi dra fra Stavanger kl 06.20 og lande i Brindisi 14.30.  Det har vært mange endringer underveis og til slutt landet vi i Brindisi 18.35.  Den ekstra tiden måtte tilbringes på flyplassen i Roma der vi var i drøyt fem og en halv time. Heldigvis har de, i forbindelse med utbyggingen plassert "myke" benker der man kan strekke ut og i beste fall få en blund.  Det har også dukket opp flere spisesteder som har langt bedre mat enn det de tidligere spisestedene hadde.


Men før vi kom så langt var det en del som måtte ordnes. 

Flyreiser kan bli innstilt underveis og det kan være utfordrende m.h.t. Sofies dialyse. Vi har derfor med en ekstra dialysepose med to liter væske. Væskeforbud på flyene blir ordnet med attest fra sykehuset.Men, når vi kom til Sola gikk kofferten gjennom sikkerhetskontrollen uten videre.  Det samme skjedde ved innsjekking i Brindisi for tilbaketuren. 

Men på grunn av at Sofie hadde bestilt assistanse, fikk hun gå på Fasttrack mens jeg måtte gjennom labyrinten for å komme fram til sikkerhetskontrollen.  I tillegg kom vi først inn på flyet. Assistert like til setet og hjelp med å løfte 18 pluss 9 kilo koffert opp i bagasjehyllen. Det er likt på alle flyplasser. Hjelp fra flydøren og til neste gate.  I det hele tatt fungerer det utmerket og gjør det mulig for Sofie å dra på langtur. 

Forøvrig ble det lått og løye på flyplassen i Amsterdam. To damer i sin beste alder var assistentene våre. Jeg spurte om de ikke var glade for ordningen med assistanse som skaffet dem jobb. Svaret var jo, det holdt dem jo borte fra gaten..... det er tross alt Amsterdam. 

Latteren runget i kjøretøyet mens vi ventet på at flydøren skulle bli åpnet. 
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Corona

Vi vet alle sammen at Italia ble hardt rammet av Covid19.  Vi vet også at vi i Norge har sluppet rimelig greit fra pandemien. Allikevel ser ...