søndag 17. april 2022

Storrengjøring

Tiden flyr her i Italia.  Og opplevelser står i kø.

Så snart som mulig etter ankomst fikk jeg kontakt med vaskehjelpen via vaktmann Giuseppe.  Hun kunne vaske hos oss. Jeg er ikke særlig god på grundig renhold og som i Norge synes vi det er greit med profesjonell hjelp.  Huset har ikke hatt en så grundig runde med støvsuger og vaskefille på mange år .  

Det gikk en del timer, men hun var grundig til de grader. Det som kunne flyttes ble flyttet for å komme til på baksiden. Bøker ble tatt ut av bokhyllene og støvtørket oppå. I tillegg ble det ryddet i bøkene slik at de store havnet for seg selv. 

Vegger og golv ble vasket.  Jeg tror ikke det har vært så rent her siden kanskje når huset var helt nytt.  



Hun arbeidet kun noen få timer på formiddagen, så det gikk tre dager før hun var fornøyd. Det siste hun gjorde var å finne en vase til medbrakte blomster. 


Jeg bakte kanelruller og vafler som hun kunne ta med til sine tre barn. 

Som takk kom hun med egg og sitroner fra egen hage. Litt spesielle egg, fire hønsegg, to fra kalkun og ett fra gås.  Nå gjenstår bare å finne ut hva som skal lages av det tre sistnevnte.


I dag er det påske og vi nordmenn i området skal til Grottaglie til felles lunch.  Slike begivenheter er stort her i Italia og bord må bestilles i god tid. Menyen er fast og med i prisen er all drikke.  Dermed blir det taxibuss. 


Gårsdagen endte med en nydelig solnedgang. 






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

SLUTT

 Så er eventyret over.  Etter at paret fra Belgia trakk seg fra handelen satte megler i gang igjen.  Vi ba ham sette opp prisen til 110.000,...