søndag 17. april 2022

Påskelunch

 Vi kan ikke legge skjul på at påsken er viktig her i Italia. Butikker er stengt både søndag og mandag.  Skjønt det stemmer ikke helt, butikker som satser på tilreisende har åpent da også.

Men lunch første påskedag er et kapitel for seg.  Alle spisesteder annonserer med fast meny til varierende pris. Som regel er alltid drikkevarer med i prisen.  Vi har forsøkt flere steder i årenes løp, med varierende tilfredshet. 

Denne gang dro vi til Grottaglie til Alfredo Laboratorio Gastronomico Ristorante


Det kreves kanskje litt bedre språkkunnskaper enn google translate kan hjelpe med for å forstå alt, men dette var godt. 


På forhånd hadde vi valgt ut hvilket bord vi skulle sitte ved. Det var i den tidligere "kjelleren" nå omgjort til vinlager. Litt lavere enn de andre bordene, men med langt bedre akustikk. 


Det ble en mat- og vinorgie. Heldigvis hadde vi taxibuss som hentet oss hjemme og leverte oss tilbake. 

Højdaren var nok kalvefileten, langtidsstekt, servert med cognacsaus. fulgt av Semifreddo (delvis flytende is) med en eller annen saus til. 

Etter fem-seks timer dro vi hjem.  Taxibussen kunne ikke kjøre helt fram til restauranten, noen gater var stengt i påsken, så vi måtte gå 3-400 meter. Når vi sto utenfor bussen hørte jeg noen rope "Livar!" Tilfeldigvis kjørte Giuseppe og Giovanna forbi akkurat da, så jeg fikk hilst på dem også. Forrige gang vi traff dem var litt mer dramatisk idet Giuseppes bror og hans gravide kone var med på hyttetur i nabolaget. I løpet av kvelden kom tiden og vannet gikk. Filomena måtte avgårde i en fart til sykehuset der lille Andrea ble født.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Helbom United.

  Jeg har tidligere skrevet om at jeg ville ha en korallbusk. De er vakre og ville pryde innkjørselen hos oss.  Jeg har kontaktet et par pla...