tirsdag 17. mars 2009

Turen ned

Vi startet fra Risa havn lørdag 7. mars kl. 21.00 og ankom til Hirtshals en time forsinket kl. 09.30.  Vi sov som steiner under overfarten, selv om det var såpass uvær at båten ikke kom fram i tide.  Det var nesten ikke folk ombord, men det er ikke rart nå i begynnelsen av mars. Mest polakker, noen få tyskere og enkelte standhaftige festreisende. Pluss et par på vei til Puglia

Etter ca 85 mils kjøring havnet vi på Etap Hotel i Kassel. Reint og billig; 55€ med frokost. Det er litt rart, her drar vi avgårde og skal kjøre 250 mil i fem land og vi har ikke med et eneste kart. GPS er en fantastisk oppfinnelse.  Vi var innom kjøpesenter etter grensepassering til Tyskland, men vi kunne ikke handle mye, bilen er for full.
Dag to staret fra Kassel i 0 grader, sludd og regn. Etterhvert lettet det litt og gikk over til byger. Det var vanskelige kjøreforhold på grunn av været, men det gikk greit. Gjennom Østerrike, over Brennerpasset og til Italia. Da bedret været seg betraktelig og vi fikk strålende sol og nesten 15 grader. Om kvelden tok vi inn på firestjerners hotell rett etter Bologna. Gjennom Bologna var det tett trafikk, tettere enn vi har opplevd på hele turen så langt. Nå var det bare 7-8 timers kjøring igjen før vi er hjemme. Heldigvis kom vi fram på dagtid så vi slapp  å vekke Pasquale hvis han ikke har låst opp for oss.

Vi la oss som sagt til i Bologna. På kvelden mat i restauranten. Godt, men det beste var brødet, nesten som flatbrød. Det hette stragatti. Det må vi få tak i mer av.
Vi kom fram tirsdag kl 15.00. Til kaldt og muggbefengt hus.


Totalt kjørte vi 2618 km. På nøyaktig kjøretid 26 timer, som gir et snitt på 101 km/t.  Bensinforbruk med fullastet bil ble 0,65. Slett ikke verst.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere