søndag 23. august 2009

Grottaglie

Grottaglie er en by som ligger ca 15 km sør for oss. Den er kjent som "keramikkbyen" idet det er utstrakt keramikkproduksjon og -salg her. Noe som har pågått i meget lang tid.
Cosimo fortalte at det var utstilling der for tiden og anbefalte et besøk. Og fredag dro vi avårde i kveldingen.

Vi startet med keramikkmuseet. Her var mye vakkert og mye spesielt. De eldste gjenstandene var ca 2500-3000 år gamle! Og nennsomt restaurert. Og til dels med liknende mønster som ble brukt i dag. Snakk om ubrutt tradisjon.

Keramikkmuseet ligger i den gamle festningen i gamlebyen, like ved "keramikk-kvarteret" Samme bygning huser også en maleriutstilling og en utendørs kontemporær keramikkutstilling.

Utstillingslokalene var spesielle. Ikke minst var himlingene spektakulære.


Rom etter rom, på rekke og rad var alle tak dekorert med nydelige fresker.
Gammel festning / slott som fortsatt kan se ut som en delvis ruin. Det ser ikke ut som om noe er restaurert, bare at det er passet på at det ikke faller ned. Pussen på veggene var stort sett borte, noen takmalerier var også nesten forsvunnet, mens andre var virkelig friske og fargerike.

Og kunstneren som hadde fått plass til sine malerier og tegninger var ingen ringere enn Salvatore Dali.

Mange spesielle og interessante bilder som vi hadde stor glede av.

Utenfor, i bakgården var det også utstilling av keramikk.

Mye vakkert og mye spesielt. Men det var ikke for salg. Forsåvidt heldigvis, for Sofie likte veldig godt en vase. Jeg tok bilde, men det har på et eller annet vis forsvunnet mellom kamera og PC.

Slikt skjer selv om det er ganske uten vilje.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere