lørdag 27. mars 2010

Livet er bra

Livet er bra her i Puglia. I dag har vi hatt nesten 20 grader og sol. Dagen startet med en tur til markedet i Ceglie Messapica for inkjøp av grønnsaker og ting for planting, men mest av alt for å ta del i stemningen. Det er like fantastisk hver gang å se på alt som foregår, hva som selges og til hvilke priser. Her får man alt. Og vi mener ALT. Kjøkkenustyr, gryter og panner. Klær til store og små. Sko og støvletter og støvler, sengklær, møbler, lys og lykte, smykker og juggel. Brukte og nye klær ommanidom. Og mat. Grønnsaker av alle de sorter, kjøtt, fisk, vin, brennevin, krydder, frukt, you name it!

Vi dro derfra med fulle poser, både med grønnsaker og tomatplanter, løkplanter og salatplanter. Peperoni var det for tidlig for, vi må vente til over påske. Vi slo oss løs og handlet for hele € 4!
Etter markedet bar det til supermarkedet for innkjøp av det som vi ikke finner på markedet. Og til slutt til neste by, Villa Castelli for å kjøpe mer mold og blomsterkasser.
Vel hjemme var det tid for planting og såing. Med slik temperatur som i dag var det en fyd å arbeide ute. Bar overkropp i et par timer !! Æ bæ.
Det med tomater blir forøvrig et prøveprosjekt i år. Pasquale, vår gode nabo vanner aldri tomatene og det skal vi også prøve på i år.  Du stusser kanskje på antallet, men det er med hensikt. Vi vil plante litt hver uke eller så framover, slik at ikke alt blir modent samtidig.

1 kommentar:

  1. Når det gjelder bar overkropp, markens grøde og sånt, så ble Studio Sokrates tilbrakt utildekket på veranda i "nesten" 20 grader og sol, jeg tenkte med fryd på utplantingen av en pose timianfrø til €1.50 fra et overfylt kjøpesenter, som inkludert brennevinet, selger samme greiene, om enn uten innlevelse og "peperoni".

    SvarSlett

Bloggarkiv

Følgere