torsdag 25. august 2011

Gjibborsdag og festligheter

Jeg bor nå sammen med en alderspensjonist. Det har ikke gått upåaktet hen.  Naboer og venner har besøkt. Telefoner har ringt i minst to land. Mandag kveld kom Fara og Francesco for kaffe. En stund senere dukket også Lina, Filomena, AnnaLisa og Mauritzio opp. 
Nesten hele kaken som vi hadde laget forsvant. All iskremen som Fara og Francesco hadde med likeså. Kaffe, et par flasker vin, vann og likør ble også konsumert. Og drøset gikk. På tre språk, minst.  Til slutt når alle ville gå, tente Mauritzio fyrverkeriet som han hadde hatt med i all hemmelighet.

Det er nødvendig at alle besøk skjer om kvelden. Dagene er altfor varme til å bevege seg utendørs. Soling er utelukket, det blir å holde seg i skyggen. Mellom 30  og 35 grader og vindstille er en god forklaring.
Men vi sliter hele tiden med å tilpasse oss denne levemåten. Vi har fortsatt problemer med at begivenheter starter mellom 21 og 23, det være seg teater, ekstraordinære markeder og andre tilstellinger. Og vi sliter fortsatt med at butikker er stengt mellom 13/14 og 17/18-tida. To Supermarkeder i nærheten har åpent midt på dagen, men uten kunder. Men det er kun i juli og august.

Onsdag kveld var vi igjen på farten. Denne gang til Masseria Lo Jazzo, ca et kvarters kjøring herfra. Vi var blitt tipset av naboene om at det den kvelden var kontemporært teater. Vi tok med Mimmo og Lina og stilte opp. Først fikk vi kjøpe mat. bakerovnen var fyrt opp i, det ble stekt noe som lignet pitabrød og vi valgte deretter hva vi ville ha oppå. Det smakte herlig. Og for å friste nordboere; vi betalte € 6,50 (ca 50 kroner) for fem porsjoner! Drikke kom i tillegg, men det var ingen upris på det heller.Etterpå dro vi "på tur" i nattemørket. Kun opplyst av lommelykter og mobiltelefoner dro vi til første forestilling. Opplesing (prosa?) med lysshow som følge. Derfra tilbake til utgangspunktet for nytt show. Det minnet oss om Pompel og Pilt, i alle fall figurene som spilte. Til slutt ut igjen, oppover i mørket til vi havnet på en steinsatt plass der det var musikk av forskjellig slag.

Vi kan ikke si at vi forstår så mye av denne type forestillinger, men stemningen var nesten trolsk. I mørket under en stjerneklar himmel og 25 grader varmt. Vi skal tilbake for mer ved en senere anledning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere