fredag 19. juli 2013

Sofie har forlatt meg.

Fredag morgen dro Sofie sin kos. Så nå er jeg gressenkemann.
Sofie dro tilbake til Stavanger på sin årlige "sommerferie" for å treffe barnebarna. Til våre italienske venners store forskrekkelse. Hvordan skal Livar klare seg nå? Hva med mat? Hvem skal stelle for han i Sofie's  fravær?

Her er det slik at mange italienske menn snaut nok vet hvor kjøkkenet er. Å lage mat selv er en geskjeft som disse machomenn ikke makter.
Men, for en tid siden var vi i lag med flere venner. Blant andre, Francesco Santopietro som fortalte at når han kalket huset vårt, da var Livar alene hjemme. Og han fikk servert den beste maten overhodet!
Uttalelsen vakte applaus blant de tilstedeværende damer. Og han husket hver eneste ting han hadde fått servert. I tillegg ba han om oppnskrift på alt, for han ville fortelle det videre til sin mor.

Tilværelsen som gressenkemann varer ikke så lenge. Mandag kveld kommer Terje  for å bo hos meg et par netter. Han overtar sin nye eiendom på onsdag formiddag.

Tirsdag kveld var vi bedt til Anne Marie og Geir Hauskens feiring av perlebryllup. (30 år)  12 nordmenn og fem italienere fikk være med på festen. Maten var norsk, men i italienske mengder.


Så langt vi forstår, var det en kjekk opplevelse for alle deltakere.

Utpå kvelden fikk vi en innføring i lokal folkedans; pizzica.  Siden Spotify og Grooveshark trenger internett for å fungere på musikksøk var det greit at Angela hadde musikken lagret på sin telefon. (som Guido holder i venstre hånd under dansen)

Daniela var lærer og viste de uinvidde hvordan trinnene skulle utføres.
Hvor mye som gikk inn og ble husket er en annen historie.

Italienere og nordmenn i skjønn forening. Slike fester kunne vi hatt flere av.


Alle gjester hygget seg, selv om få kunne ha det så kjekt som Angela og Netta.
I perioder lå Angela langflat over bordet og lo....


Takk, Geir og Anne Marie.

2 kommentarer:

  1. Gildt med slike gjester som Sofie og Livar. Fleire festar kan det fort verta, for vil ein først ha ein fest finn ein like fort ein god grunn for fest anten ein har det eller ikkje.

    SvarSlett
  2. Og for spesielt bekymrede lesere; Sofie kommer tilbake neste søndag. Til alles glede.

    SvarSlett

Bloggarkiv

Følgere