tirsdag 30. juli 2013

Terje og di

Vi skal ikke legge skjul på at det er varmt her. Veldig varmt.
Igjen, et lite tilbakeblikk.

Når vi kjøpte her var det en gammel A/C i stuen. Etterhvert forsto vi at kapasiteten var lavere enn forventet og vi snakket med Pasquales sønn, Martino om det. Han hadde en bekjent; Francesco (igjen) som drev i gesjeften og kunne hjelpe oss.
Og det gjorde han, til en meget behagelig pris.

Når nå Terje kjøpte hus her, oppdaget han at A/C var et behov.  Francesco ble igjen kontaktet og installasjon ble lovet tirsdag. Dagen før  - telefon fra Francesco med spørsmål om Terje kunne møte dem tirsdag morgen kl 07:15 på veien mellom Villa Castelli og Ceglie Messapica.  Når Terje kom dit, stod de allerede og ventet på ham.

Dette er folk som jobber effektivt. Etter tre - fire timer var to enheter installert. Begge på 12000 btu.  Det eneste Terje kunne sette fingeren på etterpå var at de ikke hadde tatt plasten de hadde lagt over møblene for beskyttelse, med seg.

Prismessig vet jeg ikke sikkert  hva tilsvarende varmepumpe koster i Norge. Men etter litt googling ser vi at tilsvarende enheter koster minst tre ganger så mye i Norge. I tillegg kommer installering.

Jeg tok en tur på formiddagen for å sjekke at alt fungerte, at ingen språkproblemer hadde lagt hindringer i veien etc.  Alt var greit. Samtidig fikk vi hilst på nabo Pietro som kunne fortelle mer om området i nærheten.

Og til slutt fikk Terje prøve jordfreseren som de forrige eierne hadde latt stå igjen.


Maskinen må nok en tur innom et verksted før den fungere optimalt.For å stoppe den nå må plugghetten dras av. Den kan heller ikke settes i "fri" for å stoppe rotorbladene.   Men alt dette kan ordnes hos våre gode venner, reparatørene  i Villa Castelli.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere