lørdag 23. august 2014

FEIRING

Vi skal ikke legge skjul på at det har blitt både feiring og anna moro i uken som har gått.

Det hele startet med festen den 10. august. Som er behørig blogget om.

Mandag 11. kom Anja for en velfortjent ferie. Det hadde selvsagt vært kjekkere hvis hun hadde kommet en dag eller to tidligere. Men da hadde det kollidert med turen til Nürburgring og banekjøring for både Anja og Borger.

Selv dro vi til Norge på tirsdag den 12.  For å feire på ny, denne gang med Sofies nærmeste familie. Feiringen ble lagt til Kristiansand slik at alle skulle måtte reise litt. Sofie hadde tidlig bestilt hotellovernatting for samtlige fra fredag til søndag. Etterhvert som det nærmet seg ble det foreslått å ta en dag ekstra og hotellet ble kontaktet for å endret ankomst til torsdag i stedet. Det viste seg å være en omstendelig prosess. Siden vi ikke hadde booket direkte med hotellet ble det for det første meget vanskelig å få til og for det andre ville prisen bli mange tusen dyrere (for hvert rom!) Dermed ble Clarion Hotel Ernst avbestilt og vi fikk bestilt tilsvarende rom på Comfort Hotel. Totalprisen steg med omtrent tusen kroner, men da dreide det seg om en natt ekstra for fire rom og ti personer!

Festmiddagen ble også en utfordring. Vi undersøkte på forhånd på Tripadvisor og skrev til flere restauranter. Den eneste som gav et skikkelig svar var Cafe Dronningen på Hotel Norge. Og opplevelsen stod i forhold til det vi hadde blitt forespeilt.  På menyen sto bl. annet biff.  Jeg må innrømme at normalt er kjøtt bedre her i Italia enn i Norge, men denne gangen ble vi virkelig imponert.
Det eneste vi kan sette fingeren på er at kelneren solgte inn en dyrere vin enn vi ville ha.

En annen viktig grunn til norgesbesøket var selvsagt å treffe barnebarna. I sommer har det blitt to nye å glede seg over.

Maja kom til verden 19. mai og Anna Jaqueline ble født 19. juli.

To herlige hjerteknusere.Selvsagt ble det også tid til både Lucas, Hannah og Sarah også.

Jeg startet med å skrive at Anja kom på besøk.  Siden både Anja og Borger er mer enn gjennomsnittlig interessert i biler (Porsche) benyttet jeg anledningen til å skaffe Anja en ny hjelm. Besatt med skinn og Swarowskikrystaller er den et syn.Hjelmen fant jeg på APE-verkstedet og den ble min til en meget behagelig pris. (2/3 av listeprisen)
Det er kjekt å møte folk som synes at jeg fortjener en god pris.

God pris ble det også på Fordverkstedet. Trykkrøret fra turboen hadde røket. Delen kostet € 74,  sluttsum inkl. arbeid ble € 100.

Blåplommene er modne og siden jeg er alene fram til tirsdag er ikke sylting et alternativ. Det ble plukket en bøtte plommer.

Ved hjelp av godt redskap ble de befridd for steiner før de ble kjørt igjennom sentrifugen.

På markeder og i butikker selges neste ingrediens; 95% sprit til ca € 13 pr liter.  Nå står saften og spriten og blir silt. Så neste år blir det plommelikør til alle som vil prøve.


Vi har forsøkt med all slag frukt og slikt. Eggelikør etter tysk oppskrift, Mele Cotogne, vill fennikel,laurbær, moreller, pære osv.

Mye ble prøvesmakt under den store italienske festen. Mele Cotogne er en sikker vinner, men fennikel og laurbær ble også høyt verdsatt.
Når prisene er på det nivået går det an å prøve seg fram. Skulle det bli mislykket er det ingen formue som går tapt.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere