mandag 6. april 2015

To matopplevelser

Jeg skrev tidligere at vi ville ut og spise på påskelørdag. Det har vi gjort med hell før, men det ble ikke slik denne gangen.
Vi hadde valgt oss ut den restauranten i Grottaglie som lå på topp på Tripadvisor. Det ble nedtur, kort fortalt.
Siden det er flere nordmenn som er her bare for en kort påsketur, ble vi enige om å forsøke igjen på mandag. Denne gangen undersøkte vi igjen om hvilke steder som var åpne. Ristorante Opera Prima - stengt. Flere andre også - stengt. Det er forsåvidt normalt, de fleste spisesteder har stengt en dag i uken, de fleste mandag.

Søndag tok vi turen inn til byen  for å sjekke, Den første vi prøvde var Trattoria Piaceri E Tradizioni. Jo, de hadde åpent mandag og vi var hjertelig velkomne. Merk at det er "menu fisso" siden det er påskemandag. Det var ok for oss og vi bestilte for 6-8 personer til mandag kl. 13.

Dagen opprant og det var ikke mye annet å ta seg til på grunn av været. Regnbyger og kaldt. Kl. 13 var vi samlet på Piazza Plebictio alle sammen unntatt Terje og Målfrid. De fant ikke parkering, gav opp og dro hjem. Selv i Italia der det parkeres i alle retninger kan det være problem med å finne en plass. Ikke minst for utlendinger som ennå ikke har forstått at i Italia er en parkeringsplass et sted der man kan klemme inn bilen. Utenfor spisestedet er det stopp forbudt på hele Largo Osanna, men det hindrer ikke at det parkeres.

Vi fikk plass på reservert bord. Og siden vi ventet på de siste to ble det en smule ventetid før antipastiene begynte å ankomme.Og de kom og de kom......


Åtte forskjellige antipasti før vi fikk pasta. Denne gang med kjøtt- og soppsaus.


Deretter fulgte kalvekjøtt, dette også med soppsaus, samt friterte poteter.
Her dandert av Geir.


Til slutt kom det "columbe" og limocello ad lib.

Limoncello nytes best kald. Jeg må nok få tak i en vakker flaske
til å ha i det "nye" kjøleskapet.


Columbe er et bakverk (sukkerbrød) formet som et due. Jeg trodde ikke at jeg likte slikt, men har måttet endret oppfatning. Til nå i år har vi kjøpt to.


Slik går no dagan. Oppturer og nedturer. Heldigvis flest av førstnevnte.  Neste helg meldes 20 grader og sol. Bare for å ha nevnt det.
1 kommentar:

  1. Ikkje noko fiksfakseri, bare smakfullt og GODT. Saman med godtfolk blir eit slikt måltid lett vellukka. Einaste skurr i musikken var dei som ikkje fann parkering, men det kan ein knapt laste Trattoria Piaceri E Tradizioni for.

    SvarSlett

Bloggarkiv

Følgere