lørdag 3. januar 2009

Folket og folkelivet i Puglia


Av og til føler vi at det nesten er som å komme tilbake til vår barndom.  Her går folk på besøk til hverandre - uanmeldt. Og man har tid til hverandre. Bortsett fra i siestaen. Og her har man seriøs siesta.  Alt stenger ned ca 13 og åpner igjen ca 17.30.  Bortsett fra store kjøpesentre og de har nesten ikke kunder i siestaen.

Men tilbake til folket. Alle er på hils, kjører det noen forbi og ser oss ute, tutes det i bilhornet. Noen stopper og kommer på besøk, noen stopper og gir oss grønnsaker eller blomster fra egen hage.  Noen ganske få går tur og kommer innom for en forfriskning.

Området er herlig fritt for turister. Det kan gå uker mellom hver gang vi hører annet enn italiensk.  Og hvis det skjer er det som regel på ett av markedene, enten i Ceglie Messapica (lørdag), Cisternino (mandag) eller Martina Franca (onsdag) Markedene er helt spesielle. Store områder av byen stenges for trafikk og inn kommer selgere og salgsboder av alle slag. 


Her finner man spesialkjøretøy med kjøledisker for kjøttprodukter og ost, nye og brukte klær henger på stativer under store markiser, Frukt og grønnsaker i store mengder under solseil og markiser. 

Stort utvalg i jernvarer, kjøkkenutstyr etc.

Og kanskje en gammel kone som står for seg selv og har to-tre brett med egg for salg.

Og små lastebiler med planet fullt av løk eller meloner eller appelsiner eller poteter eller.......

Prisene kan være særdeles behagelige og kvaliteten på matvarene er på topp. Her kommer varene rett fra jordet og er det vi i Norge vil kalle "kortreist"

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere