mandag 26. januar 2009

Slutten av januar

Fra 1. mars har vi nå postadresse til Buøy.  (c/o Edland, Buøy ring 47 A, 4085 Hundvåg) Da er vi klar til å dra til Contrada Sacramento når lysten måtte komme over oss.  
Denne gang skal vi ta ferje fra Stavanger til Hirtshals og dra "beine veien" nedover. Vi håper å klare det med bare to overnattinger, i alle fall håper Livar det.
Vi har kjøpt inn frø til forskjellige grønnsaker som vi skal så når vi kommer ned. Vi tar endatil med kålrabifrø slik at muligheten for å lage komle øker. Sofie (og jeg) kommer på ting å ta med hele tiden, mellomlageret på loftet er snar fullt. 
Og 30. januar er ferjebillett bestilt. Lørdag 7. mars kl. 21.00 er avreisedag fra Risa ferjeterminal. Gjett om vi gler oss.

Vi har jo blitt pensjonister begge nå. Dermed er det ingen arbeidsgiver som forventer vårt nærvær. Vi er frie. Vi kan reise når vi vil og komme tilbake når vi vil.

Vi sliter litt med papirmøllen. Vi kan ikke melde flytting til Italia, det tillater ikke Skatteetaten. Så lenge vi eier hus i Norge må vi skatte til Norge. Men hvis vi er lenger borte enn 6 måneder pr år, er vi ikke lenger medlemmer i Folketrygden uten å melde flytting til dem. Da må vi ha eget skjema som forteller det Italienske byråkratiet at vi ikke skal ligge dem til byrde, men at Norsk folketrygd tar regningen dersom noe skulle skje. NAV lokalt vet ikke hvordan dette fungerer, de henviser til NAV Utland i Oslo. Vi har søkt om skjema E121, så får vi se hvordan det går.
Reiseforsikring er et annet tema. Vi blir så lenge borte at reiseforsikring ikke gjelder. Men, det er viktig å leve mens vi lever, vi får ta eventuelle problemer hvis og når de dukker opp. Dette året blir uansett et prøveår, i alle fall når det gjelder papirmøllen.

Men, heldigvis ser værmeldingen bra ut allerede nå, 16 - 19 grader er meldt første halvdel av februar. 
Gjett om vi gler oss.
1 kommentar:

  1. Jeg kan ikke si noe annet enn at jeg er en smuuuuuuuule misunnelig når jeg leser dette, Livar. En fantastisk plass, det var det, og vi fikk jo bare utforsket en brøkdel av en brøkdel av det hele. Dere får ha god tur ned igjen til herligheten, kanskje vi snakkes der nede, kanskje ikke. Jeg vet hva jeg håper... ;-)

    SvarSlett

Bloggarkiv

Følgere