mandag 9. februar 2009

Februar 2009

Nå begynner ting å havne i esker. Verktøy, malerier, teppe, pynteting til å ha inne og ute, sengklær for kalde netter (joda, det kan bli kaldt både vår og høst) og masse annet som vi tror vi får bedre bruk for der enn her i Norge. Sikkert mye for mye av noe, for lite av annet.  

Før vi dro hjem til Norge i høst skrev vi liste over ting som vi måtte huske å ta med.  Heldigvis, ellers ville det antakelig blitt altfor mye.  

I tillegg brukes mye tid på å brenne/kopiere DVD filmer som vi skal kose oss med. Til nå er det brent over 80 filmer, i tillegg til de vi har tilgang til ellers. Skulle det bli for lite har vi jo alltid muligheten til å leie DVDer i Ceglie. Det finnes utleiebutikker for DVDer. Disse er automatbasert og det gjør det litt vanskelig. Vi må ha tak i filmer som ikke er dubbet, eller som er tekstet på annet enn Italiensk. Vi har bommet noen ganger og kommet hjem med filmer som var totalt ubegripelige for oss. 
Italiensken er på langt nær god nok til å funne følge med på TV og/eller filmer. Vi forstår litt når det snakkes til oss, men det må skje piano, piano.  Men vi har jo ikke vært i Italia så lenge enda. Det vil nok bli bedre og lettere etterhvert.

Medisiner er et annet kapitel. Heldigvis har i alle fall Livar en forståelsesfull lege som skriver resepter etter ønske. Sofie har enda ikke gått gjennom prosessen.
I tillegg har vi jo all helsekosten.  Omega 3, glucosamin og litt vitaminer kjøper vi på nettet for en fjerdepart av prisen av det vi måtte betalt i Norge. Men, siden vi ikke har post til vårt hus i Italia, må vi kjøpe inn på forhånd.
Mange ganger også, for å unngå den latterlige regelen om maksverdi på kr. 200,- for import.  I tillegg hender det at tollvesenet stanser pakker som inneholder Omega 3 for et forbruk mer enn tre måneder! Det finnes det resurser til! I grunnen litt latterlig, hadde vi hatt postadresse i Italia hadde det ikke vært snakk om slikt. Men de er jo medlemmer av EU og der er det ikke slike tulletollregler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere