torsdag 19. mars 2009

Låseproblem og anna småmoro


Onsdag kveld dro vi til San Michele Salento for å gå på Expert å kjøpe ny TV og DVD. Det gikk greit, vi fikk endatil € 50 i avslag på DVD-spilleren. De var utsolgt for de billigste!  Når vi kom hjem, hadde døren gått i vranglås. Etter mye plunder og heft i mørket, klarte vi til slutt å få opp låsen.  Det var en skummel opplevelse - det finnes bare en dør som kan åpnes utenfra.

Torsdag  dro vi så til San Vito dei Normanni for å treffe Guido og få hjelp til å finne ny lås. Den gamle hadde jeg skrudd ned og tatt med.  Vi hadde forgjeves forsøkt å få tak i Guido ved å sende SMS, forsøke å ringe og maile. Nå fikk vi svaret på hvorfor. Han hadde mistet den gamle mobiltelefonen og fått ny.  Han hadde forsøkt å ringe oss, men på grunn av usedvanlig dårlig dekning for mobilsignaler i vårt område, hadde han ikke kommet fram.  Men, heldigvis er kontakten opprettet igjen. Og vi fikk hjelp. Ikke ganske lik lås som den forrige,, men ved hjelp av vinkelsliper og drill og tålmodighet, er nå den nye låsen(nesten) på plass.  Det mangler nå bare en liten bolt som jeg må kjøpe og skruer til låsplaten. 

Fredag 20. ble det drittvær med regn og vind. Akkurat som i Rogaland. 

Vi dro derfor til Fasano på shopping på Conforama.  Sofie ønsket seg nytt salongbord og Livar ville ha ny plenklipper.  Begge fikk oppfylt sine ønsker.  Salongbord til € 59 og bensindrevet plenklipper til € 159. Så nå er begge glade og fornøyde. 
Plenklipperen er nøyaktig lik en fra Ginge, bortsett fra fargen på chassiet. Og så koster en Ginge-klipper 2500 i Norge.

Eneste minus med bordet er at det er så lavt at Livar må ha en tykk bok under musematta.


Lørdag blir det marked i Ceglie Messapica, Livar skal få nytt skaft på "pikkå" til bruk i hagen. Helt nødvendig redskap har, i alle fall når tørken setter inn og det blir umulig å få spaden i jorda. Akkurat nå har det vært så mye nedbør at jorda er bløt og samarbeidsvillig for håndredskap, men for våt for maskiner. Det har derfor blitt lite pløying av jorda i distriktet, noe som igjen gjør at folk med grasallergi får problemer.  
Guidos datter, Daniela kan ikke besøke oss på grunn av allergien. Vi er også litt plaget. 

Og så plager det oss at Livars mobilnummer (det norske) ikke virker i Italia!

I dag, fredag har vi dessuten startet på del to av prosessen med framstilling av Limoncello. (del en var innkjøp av ingredienser) 10 sitroner er raspet og vi har brukt kun det gule av skallet. Nå ligger det på glass i lag med 1 liter alcool.  Siling og tilsetting av vann og sukker (lake) kommer i neste steg om ca 10 dager.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere