onsdag 1. april 2009

Piante, fiori e animale


Vi skriver 1. april og koste oss om morgenen med Aftenbladets gode spøk. Meget godt utført av Aftenbladet. Og alle irriterte innlegg!

Utpå formiddagen dro vi til Martian Franca. Onsdag er markedsdag der og vi ville gjerne ha mere planter i hagen.  Og det fikk vi. 

Noe vet vi ikke hva er, men det er i alle fall vakre blomster.  Geir G. har opplyst om at navnet er Ranunkler.  takk Geir.
Det ble plantet, men foreløpig kun i jorden. De skal i potte senere, men det kreves innkjøp av ny potte.   

Men, vi fikk også tak i tre kamelia'er. De er plantet i lag på et av stedene der bougainvilleaen ikke overlevde.  (ingen av de tre vi plantet i fjor, overlevde.


Og så kjøpte vi noen jordbærblanter også.  Så kanskje, kanskje, kan vi spise jordbær fra egen hage allerede i år.

Og så fikk vi også noe vi ikke ble så glade for. Når vi parkerte oppdaget vi ikke et lite parkeringsforbudskilt. Resultat; bot og borttauet bil.  Heldigvis kom akkurat tauebilen forbi og jeg fikk sitte på til inntauingstomta. Nyttig lærdom.

Dagen i dag har vært utrolig. Over 20 grader nesten hele dagen. 

Hagearbeid ble foretatt i kun kortbukse. Og når arbeidet var unnagjort, ble det avslapping i solkroken med god bok.  

Dette er det gode liv.

Og vi har nå mye som spirer og gror i hagen. Blomsterert og blomkarse langs murene, kålrabi, brokkoli, bønner og succini i plantekasser og mainepe på friland. Og salaten trives utmerket.


Torsdagen ble vi bedt til Pasquale og Vita på lunch. Hun hadde bakedag og mange brød var i ovnen.

Hun bakte også foccacia med forskjellig fyll oppå og inni. Påskekaker stod også på agendaen. Små kaker bakt av mandelmasse og sukker. Vi forstår at påsken er viktig her i Puglia. Palmelørdag skal vi bli med i kirken, d.v.s. vi kjører i vår bil og Pasquale og Vita forteller hvor vi skal.  Det skjer om kvelden.  Ellers har de bare en ekstra fridag i påsken, nemlig "englenes mandag" De ble ganske overrasket når vi fortalte om skjærtorsdag og langfredag og norske fridager.Alt dette gode fikk vi smake, sammen med hjemmelaget vin.

Stemningen var god under måltidet.

Her ser du Vita i arbeid med å sjekke brød og kaker i deres vedfyrte bakerovn. (Forno al legna) 
Den fyres opp med småkvister og når alle flammer er sluknet, skarpes glohaugen til siden og brød, kaker, middagsretter etc settes inn. 
Pasquale og Vita har snaut 30 mål med jord som de dyrker oliven, druer og grønnsaker på. De bor i en trullo ca 400 meter fra oss. De har også et par griser, mange høns, kaniner og  duer - alt for matens skyld. I tillegg har de mange bur med kanarifugler, finker etc. Og i nesten hvert tre står det bundet en hund.  Pasquale gler seg til høsten, da skal grisene bli mat.

Og Vita deler med seg. Her er det vi fikk med av hennes påskebakst.
Mimmo og Lina skryter også av Vitas generøsitet. Hun deler med seg, selv om de har lite.


Det eneste vi kan tilby til gjengjeld, er å gi arbeid til Pasquale.  Og betale han for det. Selv om han ikke vil ha noe, tar han (heldigvis) imot.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere