fredag 27. mars 2009

Arbeidsdager og festdager

I dag, fredag 27 mars har det vært sol og klar himmel fra morgenen av. Temperaturen kryper sakte oppover og er midt på dagen ca 13 grader. Men sola er som norsk påskesol og det er ikke vind. Livet er godt.
Men godt vær får også arbeidslysten fram. Ett nytt bedd ble spadd opp, gjødslet og klargjort for såing. Der skal det sås erter som nå ligger i vann for klargjøring. Etterpå ble resten av veden stablet opp. Sofie har vasket inne og Livar har høytrykkspylt terrassen rett utenfor huset. (Undersiden av støvlene fikk også en omgang)

Etterpå ble det middag.
I dag disket Sofie opp med;

Gnocci, mortadelli, pomodoro e pesto. Abbondante olio, sale e pepe. Gratinato con formaggio e servite con formaggio parmigiano.

Servito con la birra e il succo d'arancia...........

Jo, livet er fortsatt godt.
Limoncelloen har vært vurdert, men er mye for sterk. 1 liter vann er tilsatt, det er rørt godt om og flaskene er nå plassert i kjøleskapet til modning. det vil nok ta en uke eller to enda før resultatet er på topp. Dere som skal besøke oss, kan glede dere.

Lørdag kom Pasquale og hans sønn Raffaelo for å hjelpe med å fikse mur og gjerde rundt eiendommen. Muren var brukket ned av tyvene i november og på tross av at det er en gammel mur, klarte vi sammen å få fikset den slik at den nok kan stå i noen år til. Pasquale fortalte at før huset vårt ble bygget for ca 20 år siden, var hele eiendommen en vinmark. Vinstokkene ble revet opp, huset ble bygget og det ble plantet trær på eiendommen. Så ingen av de store trærne på eiendommen er mer enn ca 20 år gamle.
Igjen forsvant strømmen. Helt vanlig her at strømmen forsvinner, det uvanlige denne gang er at det gikk såvidt lang tid før vi fikk strømmen tilbake når det ikke er uvær. Det var enkelte tilløp og Sofie satte en gjærbakst for å lage kanelruller, men etter at de kom i ovnen, gikk strømmen igjen. Og igjen. Og igjen. Det ble ikke stabilt før i 2-tida på ettermiddagen.

Pasquale ba oss også med i kirken neste lørdag. Det var visstnok den eneste gangen i året de gikk i kirken utenom dåp og begravelser. Palmelørdag skal vi avsted, selv om det strider mot min religiøse overbevisning. Vi får se etterhvert om det blir og i tilfelle blir det sosialundervisning.

Og om kvelden var det vitello på menyen. Kalvekjøtt som biff, potetmos, og saus med sopp, rødvin, fløte og blåskimmelost. Nam nam.
Ute blåser det stikker og strå, men heldigvis fra sør så det er ikke veldig kald vind. Arbeidet ute i dag har gjort at Livar må opp på full dose medisin igjen. Nedtur.

Søndag formiddag kom Pietro innom med en flaske egenprodusert vin. Han og Maria har en liten eiendom oppi veien. Her har han 200 oliventrær og endel vinranker, grønnsaker etc. De bor normalt i Ceglie Messapica, men er også mye i Trulloen her. Han fortalte også at han vil komme innom med en liter av egenprodusert olje, så vi kunne smake. Han sa at de brukte selv 200 liter (2 kvintaler) olje pr år, men forklarte det med at det var tre familier som delte dette. Han er ikke lett å kommunisere med, han snakker en lokal dialekt som endatil de som snakker italiensk har problemer med.
Alt dette mens vi er i gang med å lage pinnekjøtt og kålrabistappe. Vi har invitert Guido med familie på "julemiddag" i dag. Så får vi bare håpe de dukker opp i tide. Det er dette med Italiensk og Norsk tid som ikke er kompatibelt. Og når maten tar oppimot tre timer på tilberedning så kan det bli problem ved store forsinkelser.

17;45 Suksess!!!!

Mandagen opprant med fuktig klima, sønnavind og varme. I løpet av dagen kom det nesten opp i 18 grader og det gjorde godt. Livar sagde greiner som hang over til naboen, økset av småkvister og fikk endel brensel. Ikke alt ble ferdig, man må spare litt til en annen dag også. Klesvask har det også blitt tid til i dag. Og når Pasquale hørte motorsaga vår, kom han for å sjekke at det var ok og at det ikke var noen som stjal trær. (det hendte i forrige uke) Han hadde også med seg en pose nylagde egg og fikk med seg sydrer tilbake. Grisene, kaninene, hønsene og duene er nok glade for de rare naboene som kaster så mye mat.
Sent ettermiddag var det så varmt i solen at Livar sovnet i godstolen der.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere