torsdag 28. mai 2009

Det er nesten en skam å si det....

Men i dag er det litt kaldere - og vi nyter det. Vi har nå bare 22 grader, disig og vind. Vi hører tordenslag i det fjerne og vi har hatt mellom 5 og 10 regndråper.

I går var den varmeste dagen vi har hatt og vi, som trodde at nedkjølingen skulle starte da, dro optimistiske avgårde til Ikea i Bari. Når vi flyttet inn i 2007 kjøpte vi to gyngestoler med fletting i sete og rygg hos en lokal forhandler. Nå ryker setene og vi tør ikke bruke dei lenger. Derfor turen til Ikea.
Vi har temperaturmåler i bilen og på det varmeste viste den 35,5 grader! Heldigvis har Ikea luftavkjøling.
Vi fikk tak i stoler og i tillegg kjøpte vi et større hagebord slik at vi kan spise ute. Det første vi kjøpte var ok til å sitte i, kanskje en drink eller to, men umulig å spise ved. Stolene var for lave og bakoverbøyde.
Men stoler til det nye bordet fant vi billigere og bedre i Villa Castelli - 7 kilomter herfra. På Ikea ville vi også kjøpe lamper til å ha under pergolaen, men de var utsolgt. Beskjeden var den samme som i fjor vår; kom tilbake neste år! Utrolig dårlig av Ikea å være utsolgt for sommerartikler i mai.

Torsdagen ble brukt til oljing av bord og stoler, samt trillebrettet som vi har fra forrige år. Det blir så pent at.....

Og så er det plukket moreller som allerede er syltet. Alle morellesteinen ble fjernet før koking så det ble endel jobb. Og dette var bare begynnelsen. Jeg plukket bare det jeg rakk fra bakken fra ett tre. Og vi har flere som ikke er begynt plukking fra enda.

Å være pensjonist her i Italia, med grønnsakehage og frukttre er nesten fulltidsjobb. Og nå er jeg nede på halv dose leddgiktmedisin.!!!!
Men det er otrolig kjekt. Det spirer og gror det vi har sådd og plantet. Bare det får nok vann. Vi må snart kjøpe vann igjen, men vi har regnet ut at for det vi sparer bare på egenprodusert salat, er nok til å kjøpe en hel tank med vann. Så det går i pluss.

Og værmeldingen sier ca 25 grader hver dag framover. Men litt utsikt til regn. Det hadde vært kjekt med noen dråper fra oven, helst en rotbløyte så alt blir grønt igjen.


1 kommentar:

  1. Hei Livar...
    Jeg pròver ogsà med grònnsakhage men det blir pròv og feil..I fjor var det lettere, da hadde jeg en nabo som hjalp..Jeg har et mandarintre, som etter 4 àr enda ikke bàrer frukt...er det normalt?
    Sà vil jeg gjòre som dere, ta turen til IKEA for hagemòbler..mvh.cristina

    SvarSlett

Bloggarkiv

Følgere