søndag 10. mai 2009

Ut på besøkSøndag skulle Pasquale og jeg til Grottaglie på det som jeg trodde var fesjå. Det var "bare" et lite marked der det ble solgt ender, gjess, høns, kyllinger, kaniner, rotter, mus, fugler og fisker. Samt utstyr til hester, både ride- og kjøreutstyr.
Her lokalt har de en egen hesterase; cavallo Martinese.  Seletøyet og vogna er pyntet med bjeller og annet dingedangel.
Og det var staselige dyr.

Jeg hadde håpet på å få se den lokale eselrasen også, men det var det ikke noen av, bare to-tre vanlige esel.  Og mange ponnier som ble kjørt rundt og rundt.

På hjemveien stoppet vi i Villa Castelli og hilste på venner av Pasquale. De fleste av disse har jeg møtt tidligere hjemme hos Pasquale. Men det er alltid kjekt å se hvordan deres liv er. Og de stod bare på gata og snakket og snakket og snakket, mens kona stod oppe på terrassen og ropte spørsmål og svar ned til mennene.
Vi var også innom Pasquales sønn Raffaelo, som bor med kone og lite barn i byen.  Hjemme igjen var det tid for en liten pause før vi skulle til middag. Vita serverte hjemmelaget pasta; orecchiette og hjemmelaget tomatsaus.  Deretter kom det polpette (kjøttboller med mye annet inni) på bordet og deretter kylling i tomatsaus. Både polpette og pollo ble servert uten noe tilbehør som poteter, salat eller lign.  
Til slutt kom Vita med torta fragole. 
Og vi klarte å klemme ned litt men det var ikke lett.

Hjemme igjen ble det tid til å henge opp hengekøya mellom en furu og et morbærtre. Jeg hadde planlagt å lese litt, men øynene gled igjen og det ble en times tid i drømmeland i stedet. Temperaturen var omkring 25 grader så det var bare velstand.

Etterpå dro vi til Grottaglie igjen. Cira og Franscesco hadde bedt oss på kaffe. Etter kaffe, kake og is, kom også Franco og Pina innom og sammen dro vilbake til vårt hjem slik at de kunne inspisere grønnsakhagen, blomstene etc.  Alene hjemme ble vi ikke før kl. 20;00.  Nesten hele dagen med italienske venner, italiensk språk og væremåte. Vi er nesten utslitt.  Men kjekt; JA.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere