tirsdag 5. mai 2009

Varmen er her - og med den - arbeidNå ser det ut som om vi har fått væromslag. Nordavinden er fortsatt her, men temperaturen har økt og vi har sol.  Bare vi finner livd, er det varmt og godt, av og til nesten for godt.  


Fra i fjor stod det igjen  muren ved grønnsakhagen som ikke var kalket. Det arbeidet ble gjort i dag. Men etter at kalken har fått tørke, det vi si i morgen, vil hele muren sannsynligvis være hvit og fin.  Og til glede for lommeboken. Jeg vil tro at total kostnad på kalking av hele muren, er mindre en kr. 20.- Ikke skrivefeil; tjue kroner.

Mye gjenstår, hele huset og resten av murene skal få en omgang med kalkkosten. Forhåpentligvis slipper jeg å gjøre dette arbeidet hver år. Det gjenstår å se.  I 2007 malte vi husets tre vegger med dyr maling. Samt murene omkring gårdsplassen. Nå er hele malingen borte. Sannsynligvis var dette kalket fra før og kalk og maling trivdes ikke i lag.

Men jeg har god tid. Dess varmere det blir, dess mer tørker veggene og kalken biter seg bedre fast. Og når det blir varmere sliter jeg mindre med leddgikta. Så det blir en vinn vinn situasjon. 

Ellers så spirer og gror det i grønnsakhagen. Salaten har vi begynt å spise av og vi planter litt ny etterhvert. Det er alltid salg av småplanter på de lokale markeder.

Torsdag ble murene mellom veien og gårdsrommet kalket. Og et prøveprosjekt med gammeldags ugresspumpe og tynn kalk ble iverksatt for å fikse baksiden av garasjen. Vi kommer ikke til med kost, det er en to meter høy bjørnebærhekk som gjør tilnærming umulig.


Fredag 8 mai kom varmen for fullt.  Max 27 grader, vindstille, skyfritt og strålende sol.  Om morgenen fikk vi forspørsel fra Guido om vi kunne komme å være med på synfaring av noen tomter han hadde fått opsjon på å kjøpe og bygge ut. Der var vi allerede 10;30 om morgenen.  Tomtene ligger ca 3 kilometer fra stranden ved Adriaterhavet. Fin beliggenhet og fine tomter. Hvert hus får ca 4 mål tomt og kjøper kan bestemme selv hvordan huset skal se ut og hvordan det skal utstyres. Priser starter på ca 120.000 €. Guido ønsker hjelp med markedsføring i Norge og vi får se etterhvert hvordan det utvikler seg.  

Etterpå ble det lunch hos Guido, der Angela disket opp med pasta og artisjokk som forrett, frityrstekt blekksprut og salat til hovedrett og frukt og kaffe til dessert. 
Derfra dro vi til et stort byggemarked der jeg kjøpte jordfreser. Nå skal det bli mer sving over grønnsakhagen. Vi spiser egenavlet salat nesten daglig og må plante ny til stadighet.  men dette er bare kos.                                                                                                                                                        
Her er første tur med jordfreseren.  Bakhagen er neste prosjekt, men det vil ta dager.  Og hvis det blir for tørt, går det veldig sakte.  men det får vi ta som det kommer.

Og lørdag begynte fresingen i bakhagen. Det gikk som en drøm, selv om det allerede e veldig tørt og hardt. 

I grønnsakhagen har det nye bedet blitt fylt med nyplantet salat, basilikum og mynte. 

Pasquale kom innom for å beundre den nye jordfreseren, men etter hans mening var den nok for liten.  Til slutt ble vi enige om at til mitt buk, var den akkurat passe.  Og søndag skal han og jeg til Grottaglie på dyrsku. Sofie blir hjemme, men vi skal til middag hos Pasquale og Vita kl. 12. Og til ettermiddagskaffe hos Cira og Francesco i Grottaglie. De var også innom på vei til lamiaen sin, bare for å be oss komme på besøk.  
Typisk sør-Italiensk gjestfrihet.  Og vi gleder oss.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere