onsdag 29. juli 2009

Pergola er ferdig

Endelig har vi fått den skyggen vi ønsket oss under pergolaen. I tidens fylde ønsker vi at klatreplanter (glicini og druer) skal vokse opp og dekke over, men inntil da må vi satse på andre midler. Men vi har ikke hatt lyst til å spandere for mye penger på et midlertidig prosjekt.

Derfor utelukket vi stålplater som så ut som takstein. Vi utelukket takstein, stor seilduk, tre etc. Vi endte opp med et rimelig grønt glassfibertak.
Bom.
Varme og sol gikk rett gjennom.

Nå har vi fått tak i markiseduk på utsalg hos Leroy Merlin. Tre lengder, hver 1,40 bred var tilstrekkelig til å dekke hele taket fra undersiden. Men for å få arbeidet gjort, måtte vi begge stå i gardintrapper og arbeide med hendene over hodet. Ganske stritt i nesten 30 graders varme.

I og med at vi ikke regner med at dette skal vare lenger enn et par år, valgte vi å bruke stiftepistol og rustfrie stifter. I utrolige mengder. Neste morgen måtte Livar øke medisindosen betraktelig. Hendene var stive og vonde, nakken verket.

Men til slutt kunne vi sitte og nyte uteliv i skyggen.Om over- og undertak kommer til å tåle vinterstormer vet vi ikke. Kanskje er alt borte vekk når vi kommer tilbake til våren. Kanskje blåser det vekk allerede i høst. Det vil tiden vise. Vi vanner og gjødsler plantene godt og håper på rask vokster.

1 kommentar:

  1. Grattis med ny pergola....Det er (har jeg funnet ut) helt nòdvendig med gode uteplasser hvis man bor i Italia...Livet foregàr mye mer utendòrs enn hjemme..
    Nok en varm dag og hilsen fra vest..

    SvarSlett

Bloggarkiv

Følgere