mandag 27. juli 2009

Endelig

Nå er treet som ble felt utenfor terrassen ferdig oppkappet og stablet. Det har tatt en tid, ikke minst på grunn av varmen. Det har vært utrolig stritt å stå midt i solsteiken å kappe, kløyve og stable. Men nå er det gjort.

Det som ikke er egnet som brensel er brukket i biter og har havnet i en eske. Dette skal brukes som opptenningsved i ovnen når den settes i gang i høst. Eller når vi brenner bål i grillen for kosens skyld i varme mørke kvelder.

Man kan nok undres litt over antrekket, men norske sikkerhetsanbefalinger når det gjelder klær og motorsag er ikke lette å følge når temperaturen er nær tretti grader og solen steiker.
Etter saging var det godt med et dypp i bassenget for å fjerne sagespon fra kroppen.

Forresten, treet er ikke helt fjernet. Det står igjen halvannen meter som er støtte for vedstabelen. Dette skal vi tilby Cosimo (nabo) til å bruke som materiale når han driver snekring. Han har en venn med diger sirkelsag som kanskje kan dele det opp i passe stykker. Vi får høre nærmere når han kommer tilbake med en bok han har lånt.

Vi har også begynt arbeidet med å sette opp markiseduk under pergolataket. Taket som er lagt øverst er ikke mørkt nok til å stoppe varmen og lyset, så markiseduk under syntes vi var en god ide. Tre lengder er innkjøpt og en lengde er på plass. Resten få vi få opp når det er litt mindre vind. Vinden har vært sterk de siste to dager, det gjør det mer levelig ute.

1 kommentar:

  1. Jeg er helt enig... Pà den nye gaseboen har vi ordentlig tak...pà pergolaen, som var der fra fòr...mà vi skifte....det er i plast og blir som et drivhus....vi har tenkt pà forskjellige lòsninger...men det kommer jo ogsà litt an pà kostnadene...jeg har ogsà tenkt pà presenning, bàde over og under, eller maling???? eller bygge nytt...skriv om din erfaring....
    hilsen fra cristina..

    SvarSlett

Bloggarkiv

Følgere