søndag 2. august 2009

Strandtur

I dag, søndag hadde Sofie lokket meg med på å kjøre til stranden. Denne gang ville hun til det Joniske hav, øst for Taranto. Bilen var fyllt med strandstoler, badetøy, håpåndkle, kald drikke etc og kl. 09;30 var vi på vei.
Når vi kom ned til kysten oppdaget vi at vi slettes ikke var alene om tanken på en dag ved havet. Begge sider av veien var fullstappet med parkerte biler. Ingen mulighet til parkering og bare 10-20 cm mellom hver bil. Hvordan de skulle komme seg derfra er meg en gåte.
Slik fortsatte det, kilometer etter kilometer. Mange ganger gikk veien rett i strandkanten og fi fikk et overblikk over folkelivet. Noen hadde satt opp partytelt, men de fleste hadde bare små strandparasoller. Og de sto så tett at om en måkeskitt var på vei ned, ville den med stor sannsynlighet ikke havnet i sanden.

Til slutt ga vi opp. Etter ca en mils kjøring, der det ikke fantes en eneste mulighet til parkering, hverken på veien, ved siden av veien, eller på stikkveier opp fra stranden, vendte vi nesa nordover og kjørte hjem igjen.

Snakk om bomtur. Slik er det å være optimist en søndag i august.

Sofie skulle etterpå diske opp med karbonader og potetsalat. Karbisene falt fra hverandre i pannen, i potetsalaten ble det brukt søt youghurt. Ny nedtur.

Heldigvis er vannet i bassenget godt og varmt slik at svette og frustrasjon kan legges igjen der.

Livet er i grunnen ganske godt, selv om vi får noen nedturer innimellom.

2 kommentarer:

 1. Ja, dette kjenner jeg til, og har fòlt det pà kroppen..(vi har jo ikke alltid bodd her vi bor nà)..Det gjelder à vàre tidlig ute...kanskje rundt kl.8...
  Ellers sà liker jeg ikke august sà godt...pga.kòer..ogsà for à kjòpe et bròd..
  Og noen dager er slik, at alt gàr galt...
  Murphies lov...iflg. min sònn...
  Men totalt sett, sà er livet GODT....
  synes jeg...

  SvarSlett
 2. Dette er akkurat som i Spania. Når vi spiser frokost er de fleste spanjoler allerede på stranden når det er søndag. Dette gjelder ihvertfall i august (da de fleste har feri). Når vi er klar til å gå ned til stranden, er spanjolene på vei hjem, da er det siesta!!

  SvarSlett

Bloggarkiv

Følgere