torsdag 18. februar 2010

Hvorfor Italia og hvorfor Puglia.

Det hele startet med at vi høsten 2006 kom på at vi skulle ta en tur til Andalusia i Sør-Spania. Bare for å få et lite avbrekk i hverdagen og få litt varme i skrotten.
Vi fikk varme og vi fikk se mye. Vakre byer som vi hadde lest om og sett på TV. Men vi fikk også se utdødde turistbyer der nesten alle hus sto tomme og ventet på sine feriegjester.
Allikevel tenkte vi at det kunne vært greit med en eiendom i sydens varme lande. Selv om ikke akkurat disse turistområdene lokket.  Vi er for mye individualister til å kunne se for oss et liv blant andre nordmenn som kun søker "syden" for varme, billig alkohol og VG.
Dermed var det lagt noen parametre;
 • Pris som er overkommelig
 • Varme i lengre perioder enn den tirsdagen det er sommer i Stavanger
 • Ikke oversvømt med turister
 • Ikke kolonier med andre utlendinger.

Vel hjemme igjen omsatte vi tankene i handling.  Internett ble flittig brukt til å sjekke priser og hva vi kunne få i de enkelte land.  Spania ble fort forkastet. Vå lommebok strakk ikke til og vi ville ikke sette oss i gjeld for å kjøpe et feriested.
I tillegg fikk vi et pent bestikk i julegave fra SR-Bank og da vi hadde nok av slikt hjemme, måtte vi jo ha et annet sted å bruke bestikket i.

Flere land ble undersøkt. Frankrike, Slovenia, Kroatia og Italia.  Overalt syntes vi at prisnivået var for høyt. Til slutt oppdaget vi Puglia. Helt sørøst i Italia, det som på kartet ser ut som hælen på den italienske støvelen.
Her var prisene overkommelige for oss vanlige dødelige og vi søkte mer informasjon. Det meste av informasjon fant vi på engelske nettsider og det vi leste, ga mersmak.
Vi fikk lyst til å besøke området for å se selv. I desember 2006 ble letingen mer seriøs og vi fant flere eiendommer i Puglia som vi kunne tenkt oss å se nærmere på. En tirsdag midt i januar 2007 dro vi nedover etter å ha avtalt visninger med flere meglere.
Det kan sies mye om akkurat denne prosessen, men det får vi snakke om med de som er spesielt interesserte. Dag to i vår leting fant vi den eiendommen som vi likte best. Vi så flere eiendommer etterpå, men følte at vi hadde funnet vårt sted. Den siste dagen avlyste vi alle avtaler og ga beskjed til megler om at vi hadde bestemt oss.
Og en ting til; vi er venstrehendte. Begge to. Har dette noe med huskjøp i Italia å gjøre? Definitivt. Når vi skrev under alle dokumenter hos megler bemerket han forholdet og fortalte at etter hans oppfatning var ca 70% av utlendinger som handlet hos dem, venstrehendte!  Vi foretok en uformell avstemming på et engelsk forum og svarene var endtydige; ca 55%  svarte av de var venstrehendte. Og når vi vet at bare ca 10% av alle mennesker er venstrehendte kan ikke dette være tilfeldig.

Og vi har ikke angret en eneste dag.  Påsken 2007 var vi ute i bobilen, men vi følte begge at dette var et avsluttet kapitel nå. Bobilen ble solgt med lett hjerte og fra da av ble vårt drømmested i Italia vårt feriested nummer en.

3 kommentarer:

 1. Velkommen til Italia. Vi har gjort det samme som dere, men vi har flyttet hit permanent. For oss betyr det Toscana (utenfor Pisa). Vi var forresten i Puglia i fjor og passerer gjennom i mars på vei til Hellas. Kanskje kunne vi treffes?

  Vennlig hilsen Tage fra Toscana.

  SvarSlett
 2. Vi er sannsynligvis ikke på plass før om kvelden den 23. mars, men dere er hjertelig velkommen til å stikke innom hvis det passer.

  SvarSlett
 3. Hei igjen. Gleder meg til å lese min favorittblogg om hverdagsliv i Puglia - på godt og vondt. Jeg følger fortsatt med på ulike samlesider for meglere på nettet. Ha en fin tur til våren i Sør-Italia. Vennlig hilsen Espen.

  SvarSlett

Bloggarkiv

Følgere