mandag 22. mars 2010

Reisen

Vi startet turen lørdag 20. mars fra Risavika. Fjordline var bestilt i god tid og med en pris på 399,- for bil, oss to og lugar, var det ingen grunn til å sjekke andre alternativer.
Imidlertid så var det festavgang og det var mye bråk ombord. Og vi tror at  Frode Øverli, mannen bak Pondus har tatt samme tur engang. Vi kjente igjen flere av damene som vi tidligere bare har sett som tegnede figurer. Likheten var slående både når det gjaldt klær og utseende.


Vi ankom Hirsthals søndag morgen litt før ni, og var andre bil av båten.   I god fart dro vi nedover Danmark og stoppet kun for bensinfylling. Vi måtte innom Otto Duborg i Harrislee for litt snop av ymse slag, før vi lot Olga (gps'en) veilede oss gjennom Tyskland.  Søndag kveld la vi oss til på et koselig hotell i Bernburg, Hotel Wippertal.(Bernburger Str. 20 06408 Ilberstedt)  Rommet er nok det største vi noen gang har hatt på et hotell. Maten om kvelden var ok, men ikke mer enn det. Mandag våknet vi tidlig og allerede kl. 7 om morgenen var vi i bilen. Været var nydelig fra morgen til ettermiddag med ca 18 grader på det varmeste rett etter passering av Brennerpasset. I kveldingen kom det regn og vi la oss til på et hotell ved flyplassen i Bologna i Italia.  Olga ledet oss på en rute vi ikke har kjørt tidligere og vi er fornøyde med valget. Lite trafikk og mange kjørefelt gjør at det går greit unna. Men tirsdagen hadde vi mye tåke og endel regn. Kl. 16:45 ankom vi hjemmet.
Totalt ble det 2718 kilometer og vi hadde effektiv kjøretid på nesten nøyaktig 26 timer. GPS registrerer dette automatisk så det er lett beregning.

Huset har tålt vinteren bra. Martino, naboens sønn hadde satt på varmen allerede på søndag, så det var ikke gjennomkaldt slik som i fjor.
Etter et par timer med god fyr i ovnen, ble det ganske så godt. Morgendagen skal benyttes til observasjon ute og inne, støvsuging og vasking. Akkurat i dag er det nok med de 818 kilometrene bak rattet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere