fredag 28. mai 2010

Omforladels

Å ha Lucas på besøk gir grunn til blogging. Dere som har barnebarn forstår det, dere som ikke har, får bare hoppe over denne bloggposten.

Han synes det er utrolig kjekt å være hos oss. Vi spør av og til om han vil hjem, og da blir han nesten litt sint. Fredag var vi i Fasano på Zoosafari og da falt han så lang han var på asfalten. Skrapte opp kneet litt og gråt. Da ville han til far i Stjørdal. Det er greit sa jeg, men da må du reise fra Italia. Da stilnet gråten umiddelbart og det skulle ikke være mer snakk om reising. Før vi kom så langt hadde vi hatt en tur i bilen gjennom dyreparken. Mating av dyr gjennom bilvinduet var en skrekk-og frydblandet opplevelse. Det var vanskelig å dele kjeks med alle de rare dyrene, det var nok best at morfar tok seg av slikt.

Samme sted er det også forskjellige andre aktiviteter, nesten som en blanding av vannland og tivoli.

Silje hadde han med seg i radiobil, noe som var meget populært. Etterpå måtte morfar bli med i tømmerrenne. Bare oss to i båten, men han syntes det var kjekt det også.

Vi var innom et kjøpesenter på veien og fikk tak i litt mer leker. Vel hjemme etter en halvtime "på aua" i bilen ble det mye leking med nye traktorer og vannpistol. Han nynner og småsynger hele tiden. Av og til tar han en runde for å sjekke hvor alle er og om det skjer noe som han må passe på å få med seg.  Vannslangen er en stadig kilde til fristelse og det er vanskelig å si nei for oss som er glade i det lille sjarmtrollet.

Han måtte også være med i trillebåren når morfar skulle hente litt nysaget ved. Etterpå måtte han også prøve morfar sine "vedsko"

Han sa at han skulle "banke ved" men det ble det ikke noe av. Det var vanskelig  nok å få med seg støvelen når han skulle opp et lite trinn.

Vi er alltid litt bekymret når vi skal ha ansvar for en liten treåring uten både faren og moren, men det går utrolig greit. Tante Silje er populær og han er lett å omgås. Sover middag hvis og når han vil, legger seg problemfritt om kveldene og står opp glad og fornøyd   neste morgen.  Hvis bare alle barn var som han.

Han liker å hjelpe til, ikke minst der vann er involvert. Bildet viser når han hjelper tante Silje med kalkblanding.
Det er som sagt viktig å være med der det skjer noe.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere