fredag 4. juni 2010

Hjemme alene - igjen

Fredag morgen var Lucas ganske klar til å dra hjem til Norge igjen.

Kofferten hans var pakket og gjort klar allerede kvelden før. Alle leker hadde vi gjemt etter at han hadde lagt seg. ute av øye, ute av sinn tenkte vi, og det stemte. Bare to-tre småting tok tante Silje med i håndbagasjen slik at han skulle ha noe å leke med på flyplassene i Brindisi, Milano og Amsterdam. Det er lang reise for en liten gutt. Heldigvis er tante Silje tålmodig og vet hvordan han skal behandles.

Han har kost seg masse hver dag. Truffet igjen mennesker som han traff i fjor, men hadde glemt, slik som Francesco som bildet viser. Og hos Fam. Guido  Pagliara i San Vito dei Normanni fant han etterhvert tonen og lekte høylytt med hele familien

Han satte også stor pris på å spise nespolle og fjorårets mandler hos Guido.
Han har vært overalt på eiendommen, spist moreller og jordbær med hele ansiktet og badet i et lite basseng innkjøpt spesielt for anledningen.

Det store bassenget var fortsatt for kaldt med sine 22-24 grader.  Da var det lille godt å ha.

Tante Silje har kalket huset utvendig. Det var nok i tidligste laget, det er nok bedre å gjøre slikt arbeid på ettersommeren etter at alt er godt uttørket. Men det får være som det er. Det er i alle fall godt at det er gjort.

Kalking fra taket og nedover var et mareritt for Silje som har høydeskrekk. Hun hadde grudd seg lenge, men det ble litt bedre når hun fikk vite at det er meterhøye murer omkring taket. Noe er nok Lisa sin skyld som hadde skremt henne på forhånd. Men allikevel, det var skummelt.  Lille Lucas klatret, under oppsyn, både opp og ned uten problemer.Vi får vurdere neste år hva som skal gjøres. Noe av pussen har løsnet - men ikke falt av - på baksiden av huset. Det må nok fikses neste år.
Vi hører rykter om at det skal bli mulig å byggemelde og å få byggetillatelse i ettertid for ulovlig oppførte bygninger. Det kan bli nyttig for oss og vår garasje som sikkert er oppført ulovlig. Det er nok en del av Berlusconis initiativ for å få fortgang på økonomien igjen. Det har  blitt tillatt å bygge på 10% av bygningsmassen også. Men når man som vi, bare har 80 kvm i utgangspunktet blir et påbygg på 8 kvm i grunnen mer bry enn nytte.

Nå er vi alene igjen, Lucas og Silje har akkurat landet på Sola.  Vi får bare håpe på at bagasjen også kommer fram samtidig, ikke minst siden det i hver koffert ligger en pakke salsicce. (Italienske pølser for de uinnvidde)

1 kommentar:

  1. Merkelig dette med bygging i Puglia. Me var ein gong på vitjing hos nokre som hadde ein Trullo like utanfor Cisternino. Dei hadde skaffa seg bad utan å byggemelde. Når ein bare ikkje bygde tak over, vart det ikkje rekna for hus og dermed var det fritt fram. Bad med dusj, do og plass for vaskemaskin. Flislagt golv og flislagde vegger, men regna det var det ikkje nødvendig å stille seg under dusjen. Ikkje mykje sjanse til å regulere temperaturen på vatnet heller då. Hadde vel ikkje gått på Elgane, ville nok vorte vel mykje av året ein ville fryse av seg . . . . . . . . . . . .

    SvarSlett

Bloggarkiv

Følgere