torsdag 8. juli 2010

Norgesbesøkene er over

Endelig er Sofie tilbake.
Og Anja og Borger har reist.  Til Anja's store glede var ikke AirBerlin nøye med vekta på bagasjen. 50 kilo ble innsjekket pluss tung håndbagasje. Anja forklarte at hun hadde blafret med øynene og fortalt om gledene ved shopping i Italienske markeder. Det virket visst.

Hun som er glad i perlebroderier falt pladask for disse skoene.
Men det ble råd med andre sko også, og bluser og skjørt og og....

Sofie vasker og vasker. Litt skjenn har jeg fått for manglende renhold, særlig i kroker og bak møbler! Men heldigvis stakk det ikke dypt med skjenningen. Og det ble ikke mer enn forventet.
Det meste som kommer inn av støv og sånt er mold fra alle de nakne jordene omkring oss. Og når det blåser frisk bris i dagevis sier det seg selv at det blir mye luftbåret støv. Og når det er så varmt som nå, må vinduer og dører stå åpne.

Bassenget blir også støvlagt. Det legger seg et fint lag på bunnen og filterpumpen er ikke kraftig nok til å dra det inn. Derfor må det feies bort mot pumpen slik at det filtreres bort.
Vind er noe herk.
Litt vind er ok, det gir bare en luftning når temperaturen er høy, men nå har det blåst minst frisk bris i tre uker. Det gjør at det også er nødvendig med mer vanning. Succhiniene henger litt med bladverket hver kveld.  Tomatene derimot er klar til høsting nesten alle sammen. Og det blir så mye at vi nå forsøker soltørking. Og allerede dag to ser vi at det ser bra ut og smaker utmerket.

Etterpå skal de nedlegges i olivenolje for senere bruk, kanskje med basilikumblader og andre krydderurter? Forslag mottas med takk, dette er første gang for oss.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere