torsdag 2. august 2012

Alene hjemme

Sofie har forlatt meg.  I to uker skal hun være i Stavanger. Det har vært litt av et opplegg for henne. Søndag 29. juli skulle hun dra avsted, flyet gikk 11;50 og som vanlig dro vi avgårde i relativt god tid. Vi hadde ikke kjørt lang før jeg spurte om hun hadde husket passet og fikk bekreftelse på det.
Vel framme på flyplassen var det innsjekk og passet ble lagt på skranken. Men, damen bak fant ingen billett. Sofie hadde notert billettnummeret, men etter forrige store fadese av Wideroe.no ble hun urolig. Det var ikke samsvar mellom navnet på billetten og navnet i passet! Forklaringen var enkel, hun hadde nemlig tatt med seg Livars pass og lagt sitt eget igjen hjemme.
Det er 49 km fra vårt hus til flyplassen og umulig å rekke fram og tilbake på den tid som var til rådighet. Allikevel dro jeg for å bytte pass og ved tilbakekomst klagde Sofie på oppførselen til damen i billettskranken der hun hadde forsøkt å kjøpe ny billett. Når jeg kom med passet fikk pipen en annen lyd og det ble plutselig mulig å få ny billett med samme ankomsttid som den ubrukte. Men, det kostet flesk. Sofie tok det rolig, hun sa bare at noe må man bruke pengene på og det var viktig å treffe barnebarna som avtalt. Lærdom koster. Det blir nok siste gangen hun slurver med reisedokumentasjonen.

Vi hadde kjøpt tur/returbillett samtidig og når turbilletten ikke ble brukt, ble returbilletten også kansellert. Så har vi lært det også.
Vi møtte heller ikke velvilje hos Wideroe.no når vi ba om å sjekke om returbilletten allikevel kunne benyttes. Det de kunne strekke seg til var å oppgi telefonnummeret til KLM! Billetten Sofie hadde kjøpt var med SAS og Alitalia. Amatører er vel rett betegnelse. Dere er herved advart.
Etter endel korrespondanse ble det til slutt lovet at hun skulle få tilbake flyskatten. Men det tar nok år og dag før det skjer.
Tilbaketuren skjer med AirBaltic, via Riga.

Jeg som er alene hjemme har forsåvidt nok å henge fingrene i. Francesco, en ungdom på 28 år har fått tilbud om å kalke huset mot betaling. Han ville først gjøre det gratis fordi vi var venner, men da nektet vi. Det er vårt lille bidrag til at arbeidsløs ungdom kan tjene litt penger..... Men etter kalking må uteområdet høytrykkspyles. Hver kveld etter dagens arbeid er det fram med spyleren i en time eller to.
I tillegg har suksessen med hus til Hausken medført at vi har fått henvendelse om mer hjelp fra andre. Så nå går det på meglerbesøk, omvisning og fotografering.  Samt leting etter passende objekter på nettet. Veldig kjekt.

Dette var et jeg så på i dag. 90 kvm,tre-fire soverom, to bad samt gjestetoalett og 10 mål tomt til under en million norske, det lar seg høre.

Og vel hjemkommen kunne jeg nyte vårt nykalkede hvite hus...Nesten ferdig. Bare litt småtterier rundt et par vinduer igjen.

4 kommentarer:

 1. Når var det det nyetablerte firmaet holder åpningsseremoni?

  SvarSlett
 2. Kjekt at alt gikk bra:-)

  har snakket med Geir - de er så fornøyd med huset.

  Hils til Sofie og si at jeg la igjen passet mitt i flysetet i mars da vi reiste tilPuerto Rico!

  Maste på Arne at han ikkemåtte glemme lommeboka som lå i lommen på flysetet. Skal prøve å passe på meg selv.
  Gikk bra, etter tre dager kom de med passet på døra til oss.

  Stell godt med deg selv når ikke Sofie passer på deg.

  Odddny

  SvarSlett
 3. Du er jammen ikkje snau. Hadde eg vore deg hadde eg sørgd for å vere skikkeleg polstra når ho Sofie returnerer.

  SvarSlett
 4. Ingen grunn til polstring. Det var ikke jeg som hadde funnet frem passene. Og firmaet er ikke nyetablert. Det er bare utgiftsrefundering som er nytt. Dagen i dag har gått med til å sjekke ut fem forskjellige hus, der to var interessante og tre som må glemmes.

  SvarSlett

Bloggarkiv

Følgere