torsdag 22. juli 2010

Teaterkveld i CAVE DI FANTIANO

Som sagt i forrige innlegg, onsdag skulle vi på friluftsteater i Grottaglie sammen med Francesco og Fara. Vi møtte opp som avtalt i god tid kl. 20 og dro rett til stedet der forestillingen skulle være. Våre verter var redde for at det kunne bli trangt om plassen på parkeringen og foran billettluken og ville være ute i god tid.  De hadde ikke trengt å bekymre seg. Det var rikelig plass til begge deler.
Når vi kom fram ble vi imponert. Stedet var et nedlagt steinbrudd for tufo, en sandstein som brukes til husbygging. Det stod igjen store steinpillarer som ikke var brukt og det gav et helt spesielt inntrykk.


Vi forsto fort at her måtte vi tilbake i dagslys med kamera og ikke bare forevige dette i kveldslys med mobilkamera.


Det ga nesten en trolsk stemning etter som mørket senket seg.


Nåvel, vi hadde ikke trengt å bekymre oss om tiden. Vi kom ikke inn på selve teaterområdet før etter kl 21. Forestillingen skulle begynne kl. 21:30 men kom ikke i gang før etter kl 22.
Som forventet forsto vi relativt lite av det som ble sagt fra scenen, men vi fikk da med oss litt og kunne forstå handlingen fra stykket; "Li ricchi e li Pizziènte" av Eduardo Scarpetta.
Skuespillerne snakket en lokal dialekt som heter "vurtagghiese", men når de fattige skulle spille adel, snakket de italiensk.
Stykket, som handler om fattigdom og adel, og er fullt av morsomheter, utkledninger etc.


Regien stod vår gode nabo Mimmo for og hans datter AnnaLisa hadde scenografien.  Mimmo har drevet med amatørteater i over 40 år og både han og hans medskuespillere gjorde en fantastisk innsats, som ikke stod tilbake for profesjonelle utøvere av kunsten.  Vi koste oss fra første stund, tok del i både latter og applaus. Ikke bare fordi alle andre lo og klappet, men fordi vi genuint storkoste oss .  Eneste skår i gleden var at vi hadde lagt kameraet igjen hjemme og måtte satse på bilder fra mobilkameraet. Det går ikke alltid bra på ti meters avstand i mørket. Og sufflørboksen kom litt i veien også.
Vi fikk utdelt program for hva som skal skje i steinbruddet framover og det er allerede bestemt at vi skal be mange venner med oss den 6. august. Da er det musicalen "Mama mia" som står på programmet.  Vi gleder oss allerede.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere