torsdag 29. juli 2010

Mamma Mia, utebilder, billettkjøp og keramikkby

Jeg sa at jeg ville tilbake i dagslys for fotografering av området der vi var på friluftsteater. Onsdag 28.  dro vi til Grottaglie for å kjøpe 10 billetter til Mamma Mia. Da benyttet vi anledningen til å stikke oppom før solnedgang.
Ikke bare skulle vi kjøpe billetter, men Francesco og Fara hadde lyst å ta oss med på sightseeing i keramikkvarteret og det kunne vi ikke si nei til..


Vi trodde lenge at vi skulle kjøpe ni billetter, men plutselig hadde Siv Elin lyst på en Italiatur, dermed ble det en mer som skal være med på "Mamma Mia" utendørs.


Først til Cave di Fantiano.
Jeg tok en forsiktig måling av hvert omfar, talte og anslo høyden til ca 20 meter. Legg merke til den svarte stripen i sprekken. Det er en rot fra ett av trærne på toppen som antakelig har sprengt løs et stykke fjell.


Vi lot oss imponere av det arbeidet som har må ha blitt gjort gjennom tidene. Der vi stod var vi ca 20 meter under opprinnelig terrengnivå. Og området er mange mål stort.


Det er plantet oliventre på bunnen. Slik som de så ut, må det være gamle.
Området er pent og fasinerende i dagslys - om kvelden med flomlys på utvalgte formasjoner blir stemningen nesten trolsk.


Etter fotografering dro vil byen og kjøpte billetter som planlagt før vi dro til Francesco og Fara.  


Grottaglie har hatt keramikkinustri i over 2500 år. Noe av det mest fantastiske er at noe av den opprinnelige utforming og dekor brukes den dag i dag.
Francesco som har arbeidet på flere små fabrikker der, tok oss med til venner og kjente. Det var interessant og vi så mer på denne turen enn vi har sett på noen av de andre besøkene vi har hatt i byen. Første stedet vi kom til ble vi invitert inn i produksjonslokalene. Enda en Fransceco viste stolt fram bilder av besøk han hadde hatt. Kjendiser som endatil vi nordmenn visste om, bl.annet Georgio Armani.
I kjelleren under butikken var også hans datter i full sving. det var mer opplæring enn produksjon, men så var da jenta bare åtte år!


Vi fikk en smule rabatt når vi handlet - det var bra for det var ikke akkurat billige ting.  


Kvelden ble avsluttet med besøk på en stor pizzarestaurant i området. Utvalget av både pizza og annen spise var stort.  4 store pizza, øl, cola og vann kom på kr270.84.


Forresten, på vei til restauranten så vi en vegg som var "sprayet". Hvis bare all grafitti var så bra, kunne vi vel levd med den de fleste av oss.

En koselig dag er lagt bak oss er i dette fantastiske området av Italia.  Solen gir varme ovenfra og naboer og venner deler av sin varme og omsorg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere