tirsdag 22. mars 2011

Bilkjøp i Italia - del tre

Nå er alt overstått. Tirsdag morgen ble SR-Bank kontaktet for å avtale kurs på € som vi skule overføre fra kontoret til bilselgeren.
Tirsdag var det mye att og fram med forsikring av bilen. Francesco hadde kontaktet flere selskap men ingen ville akseptere bonusbekreftelsen fra SpareBank1 Forsikring. En ansatt hos et selskap vi var innom fortalte at hennes ektemann var fransk og han måtte begynne på 0, selv om han hadde bekreftelse. Der var prisen ca € 1800 (ja du leser korrekt) for kun ansvarforsikring. Jeg søkte på en søkemotor for italienske forsikringselskap og billigste alternativ var € 675 for kun ansvar, men jeg er usikker på om de ville godkjenne bonusbekreftelsen.  Ett selskap ba om å få tilsendt kopi av legitimasjon etc. Det forsøkte jeg, men de hadde ikke kapasitet til å motta så store filer!
Til slutt kontaktet jeg Italsure og ba om et tilbud. Og etter et lite døgn kom tilbudet på € 990. Men da var alt inkludert. Kasko, tyveri, brann, ansvar etc. Et par mailer måtte til for å oppklare litt usikre momenter, men alt var som forventet. Tilbake hos bilforhandleren ringte jeg til Italsure og oppga chassisnummeret. Ti minutt etterpå kom bekreftelsen på fax og alt var ok. Eieren av butikken ble målløs over både pris, dekning og hastighet. Deretter tok det bare et kvarters tid for litt mer papirarbeid før vi kunne sette oss inn i bilen og kjøre hjem.


I morgen blir det å kjøre til Brindisi for å levere leiebilen. Hvis vi er heldige blir det bare betaling for den perioden vi faktisk har leid bilen og ikke for den perioden vi har bestilt den for.  Time will show.


Dette føles godt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere