fredag 25. mars 2011

Me potla ivei

Det er hektisk for tiden. Onsdag  var vi på flyplassen i Brindisi og leverte leiebilen. Rett etterpå skrev jeg til leiebilselskapet og spurte om de fakturerte for bestilt eller reell leiepreriode. Etter to timer kom svaret med vedlagt faktura som viste leie for tre dager. Vi er kjempefornøyde og kan anbefale www.leiebilguiden.no.

Handling av matvarer og andre nødvendigheter kom på det største beløp vi noensinne har handlet for her. Men, vi sparer ikke på noe heller. Det er kjekt å handle for norsk pensjon til italienske priser.

Ellers så driver vi med å få ting i orden. Plenklipperen har fått kjørt seg grundig, selv om det går smått i areal så blir det mye i volum. I tillegg har vi (jeg) også kjøpt en kompostkvern. Den slår to fluer i en smekk. Vi slipper å brenne greiner etter vedhogst og samtidig får vi jordforbedringsmiddel. De etablerte trærne (les fiken) vokser enormt og må beskjæres kraftig i år.


Nesten alt det vi plantet og sådde i fjor høst har ikke overlevd vinteren. Det har vært to-tre minusgrader på det kaldeste og poteter og bønner som vi hadde gledet oss til, var frosset ihjel. Purreløken har to - tre eksemplarer som har klart seg. Hvitløken lever, men har nesten ikke vokst. Men, pytt pytt, det kommer nye lodder og nye sjanser.
Potteplantene må erstattes nesten samtlige. Men når nye planter koster fra € 1 pr stk så er det overkommelig.

Men om kort tid er grønnsakhagen klargjort til ny planting og såing. Vi har ikke vært på noen markeder ennå, men regner med at småplanter er kommet for salg allerede.

Våren er i alle fall kommet her.

1 kommentar:

  1. Med et fint lag snø over jordene her i nord ser våren deres meget forlokkende ut!!

    SvarSlett

Bloggarkiv

Følgere