fredag 29. april 2011

Klær II

Fredag var dagen med lyn, torden og regn hos oss. Det har bøttet ned og det er forsåvidt bra. Det gjør godt på alt som er plantet og sådd. Formiddagen ble benyttet til innkjøp av to nye, tja hva skal man kalle det? Krukker dekker ikke, kar er vel nærmere sannheten. Men i alle fall det ble kjøpt to som  vi la stein oppi, deretter kjøpemold og til slutt ble det plantet små ranunkler som, når de blomstrer blir meget vakre.
Ettermiddagen dro vi til Grottaglie der vi hadde avtale om at Fara og Francesco skulle følge oss. Først til Sofies skredder der mål ble tatt til kjole som skal syes.
Deretter dro vi alle sammen til Martina Franca for innkjøp av dress til Livar og kanskje kjole til Sofie. Martina Franca er kjent for klær og har mange tekstilfabrikker og utsalg. Vi ble ikke skuffet, heller imponert. Det er nok den største butikken for selskapsklær vi noensinne har vært i. Utgangspunktet var konfeksjon - ferdig sydde klær, men når jakken kom på, ble det justert og knappenåler isatt. Likedan med bukser. Livvidden ble justert og lengden likeså. Ingen bukser var ferdig produsert når det gjaldt lengden.  Sofie fant en fin drakt som var mye for stor. Men, ikke noe problem. Samme prosedyre ble gjentatt for henne. Til slutt ble vi innrømmet en meget pen rabatt og fikk vite at det hele sannsynligvis var klar om ca to uker. Et lite depositum ble betalt og vi kunne glade og fornøyde dra hjem, via Grottaglie.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere