onsdag 27. april 2011

klær

I juli skal vi i bryllup - i Norge. Den gamle dressen henger i skapet i Timoteiveien og der skal den få henge. Her skal det kjøpes nytt. 
Prosessen har begynt. Tirsdag 26. april dro vi til Grottaglie og hentet Fara og Francesco. De skal være med på prosjektet.  
Sammen dro vi så til San Marzano di San Guiseppe der vi, i en liten butikk, tok ut stoff til Livars skjorter. Butikken var fylt fra gulv til tak omtrent med forskjellige stoff i alle farger og nyanser. Jeg klarte ikke å bestemme meg for hvilket stoff jeg skulle ha og endte dermed opp med to.
Sofie ble også fristet og kjøpte stoff til en kjole hun ville få sydd seg.
Videre dro vi til Francavilla Fontana der Francesco brukte å få sine skjorter sydd. Livar's vitale skjortemål ble behørig notert, og detaljer angående sømmen ble diskutert og avgjort. Både type snitt på kragen og på mansjettene, initialer diskret plassert, knappetyper etc.  Nå er det bare å vente på beskjed om at skjortene er ferdige om en drøy måned. Skredderen tok i mot oss i sitt private hjem der et rom ble brukt til måltaking. Hvor skjortene blir sydd aner vi ikke, men sannsynligvis i samme hus.
Sofies kjole er en annen sak. Den kunne ikke syes av skjorteskredderen. Her måtte vi tilbake til Grottaglie til kjoleskredder. Hun var bortreist, men vi fikk avtale fredag formiddag for måltaking og beskrivelse av hvordan Sofie ønsket at kjolen skulle se ut.


Opprinnelig hadde vi avtale om å foreta dress- og kjolekjøp onsdag ettermiddag, men vi ba pent om vi kunne utsette det en ukes tid. Det har vært en smule hektisk i den senere tid med norgesbesøk i nabolaget, påske med luncher og besøk i "alle retninger".


Norgesbesøket var Ole og Olaug Seland, foreldrene til Siv Elise som er designer hos IISofNorway. Siv Elise er gift med Francesco som er fra Puglia og dermed er kontaktene knyttet. Vi har kost oss mye i lag med "di Sæland" og selv om vi bare hadde truffet dem en gang tidligere, følte vi at vi har kjent dem alltid. Jille folk.
Og i går morges fikk vi en mail fra en av våre gode italienske venner. Mailen startet slik:Carissimi Sofie e Livar,
beati voi che vi state godendo la vita !!!Hvilket er utlagt;
Kjære Sofie og Livar; velsignet er dere som nyter livet!!!  


Aldeles korrekt beskrevet, vi nyter virkelig livet. Og vi eier tiden.1 kommentar:

  1. Du har sånn ei fin fortellerevne. Eg forstår at de LEVER.

    Sissel R.H.

    SvarSlett

Bloggarkiv

Følgere