søndag 22. mai 2011

Skoging og ut på tur

Søndag 22. mai - lite å gjøre. Vi forsøker å holde helgefred, selv om ikke alle omkring oss gjør det samme. Livar trenger å komme til hektene igjen etter en travel lørdag.  Utpå dagen ble motorsaga funnet fram og naboens ønske om fjerning av tre ble imøtekommet.

Det står en rekke med tre i nabogrensen mot sør. Vi vet ikke hvorfor, men han som eier tomten har bedt oss om å fjerne greinene som vokser utover hans tomt. Under greinene er det en steinrøys og derfor mangler vi forståelse.  Men, vi vil ikke ha sjau og har besluttet å fjerne trærne. Eiendommen på ca fire mål er forøvrig ubebodd og beplantet med små oliventrær. Han som eier jorda er innom en og annen søndag og river litt ugress nær trærne.

Ergo ble to av trærne felt lørdag, begge ble kappet i passe biter og er klargjort for hjemtransport og kløyving.  Det ene treet ville ikke falle i henhold til planen og havnet hos naboen. Heldigvis traff det ikke noen av hans oliventre, men det medførte mye ekstra arbeid. Og det ser ut som om samme skjebne er tiltenkt resten av trærne i rekken. De lener seg innover naboeiendommen og har også flest greiner på den siden.  helst burde vi ventet til det kom sterk vind fra sør, men det er et sjeldent fenomen her.

Tilbake til søndagen. Dagen opprant med god varme, 20 grader kl. 09. Sofie forslo en tur i finværet og jeg er lett å be. Vi dro østover Salentohalvøya, Gjennom Francavilla Fontana, Manduria og Avetrana før vi til slutt havnet i Porto Cesareo, en by som minnet oss om Spania med sitt fokus på turister.  Vi fikk en absolutt brukbar lunch med sjømat før vi satte kursen hjemover igjen. Men det var varmt i den byen. Termomteret i bilen viste 27 grader når vi parkerte.Rett etter en kurve på vei hjemover måtte det bråbremsing til. En gjeter skulle ha flokken med geiter over veien til bedre beite.


Vi har det bra her. Sommeren er ankommet med temperaturer omkring 20-25 grader og mørke stjerneklare fløyelskvelder.  Tirsdag blir det største morelltreet klart for innhøsting. Vi har invitert Fara og Francesco til å plukke så mye de orker. Vi har flere trær der morellene modnes etterhvert. Det vi ikke makter å spise eller bruke på annen måte får vel hønsene få.

Og hønsene trives.  De ligger ute og "molder" seg, spiser  det de får og lever herrens glade dager. Men ennå har de ikke begynt produksjonen av det de er anskaffet for.
Men det gjør ingen ting. Det er bare koselig med litt liv og røre i hagen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere