søndag 29. mai 2011

Søndagsblogg

Nå er endelig skjortene ferdige hos skredderen i Francavilla Fontana. Jeg fikk SMS fredag ettermiddag og dro avgårde lørdag formiddag for å hente dem. Og vi ble imponerte over arbeidet som var gjort. Totalpris for hver skjorte ble i underkant av 300 kroner.
Fredag begynte også egglegging hos unghønene. Søndag ble det frokost med nykokt egg og marmelade fra egne moreller. Samt friskpresset appelsinjuice.


Kortreist mat med andre ord.


I ettermiddag blir det ny morelldugnad. Familiene Andriani, Formuso og Lentini kommer for å få med seg så mye moreller de orker. Alle de fire store trærne bugner fortsatt av solmodne gode moreller. At Francesco og Fara allerede har plukket kilovis av ett tre - det synes ikke i det hele tatt.
Og så har vi ett lite tre som står slik at vi går forbi ofte. Det har ikke så mange moreller, men til gjengjeld er de store.


Jeg har også plukket noe til litt likørproduksjon. Morellene kjøres gjennom saftsentrifugen og resultatet ble en liter saft. Den tilsettes samme mengde sprit og så blir det å vente noen dager før siling og tilsetting av sukkerlake.
Når sentrifugen allerede var i gang, plukket jeg også morbær. Men bare til ½ liter saft. Jeg har aldri hverken hørt om eller sett morbærlikør så det blir spennende.  Restene av frukten havner hos hønene som setter stor pris på slik mat.  
De er forøvrig helt ville etter moreller. Jordbær bryr de seg ikke om, heller ikke hele morbær. 


Livet er bra, temperaturen ligger på 22-28 grader og solen skinner. Hver dag, hele dagen.


Nå er kvelden kommet og jeg måtte bare lage et lite tillegg til dagens blogg. Det ble plukket 21 kilo moreller i ettermiddag. Av samme tre som Fara og Francesco plukket mange kilo fra tidligere i uken. 
Og som jeg har spist av, samt laget likør fra.
Alle var ivrige plukkere...


Og til slutt ble det tid til skøy og spetakkel ved morbærtreet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Følgere